Οι αυτοβιογραφίες αποτελούν το πρόσχημα για να ανοίξουν οι μεγάλοι αθλητές ένα παράθυρο στη σκοτεινή πλευρά τους εαυτού τους.
Ο διάσημος αμερικανός τενίστας Αντρέ Αγκάσι αποκάλυψε μέσω της αυτοβιογραφίας του «Open» πως έκανε χρήση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης για να ξεπερνά τον σωματικό πόνο που του προκαλούσε ένα εκ γενετής πρόβλημα στη μέση. «Ανοιγα τα μάτια μου και δεν ήξερα πού βρισκόμουν και ποιος ήμουν. Πέρασα τη ζωή μου αναρωτώμενος. Είμαι 36 ετών και όταν ξυπνάω νιώθω πως είμαι 96. Δεν νιώθω ότι το σώμα μου είναι δικό μου σώμα, ειδικά το πρωί. Το ίδιο νιώθω και με το μυαλό μου. Παίζω τένις για να ζω, αν και μισώ το τένις, το μισώ με ένα σκοτεινό και μυστικό πάθος και πάντα θα το μισώ».
Κοντά στην αυτοκτονία λόγω κατάθλιψης είχε φτάσει ο αυστραλός τενίστας Πατ Κας. «Οταν δεν βρισκόμουν στα πάνω μου υπέφερα από κατάθλιψη - σοβαρή κατάθλιψη. Υπήρχαν στιγμές που βρισκόμουν κοντά στην αυτοκτονία. Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα ήταν τα παιδιά μου. Θα ήμουν σίγουρα νεκρός αν δεν τα είχα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό», γράφει ο άλλοτε πρωταθλητής του Γουίμπλετον στην αυτοβιογραφία του «Uncovered».
Ο Κας εθίστηκε στην κοκαΐνη όταν τη δοκίμασε για να ξεπεράσει τους πόνους στη μέση. «Κανείς δεν απολαμβάνει τον πόνο. Αναζήτησα βοήθεια στο κορυφαίο πάρτι άνιμαλ (κοκαΐνη) για να με βοηθήσει να ξεπεράσω τους πόνους έστω και για ένα βράδυ». Ο Αυστραλός αποκαλύπτει επίσης πως ένας από τους τενίστες που βουτούσε στη λευκή σκόνη ήταν ο Αργεντινός Βίτας Χερουλάιτις. «Ζούσε για να περνά καλά και ήταν βουτηγμένος στην κοκαΐνη», λέει ο Κας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από