Πριν από δύο δεκαετίες ο Μάικ Τάισον είχε χαρακτηριστεί ο πιο κακός άνθρωπος στον κόσμο και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ταλέντο που ανέδειξε η πυγμαχία, όταν έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής.

Σήμερα, στα 48 του χρόνια, ύστερα από μία θυελλώδη ζωή που περιλαμβάνει από φυλακίσεις για βιασμό μέχρι «κανιβαλισμό» (έκοψε το αφτί του Χόλιφιλντ γιατί εκνευρίστηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι), χαρακτηρίζει την καριέρα του «ένα αστείο».

«Ακόμη σκέφτομαι να τινάξω τα μυαλά κάποιου στον αέρα και να μπω φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου» γράφει στην αυτοβιογραφία του «Αδιαφιλονίκητη αλήθεια».

Σε μερικούς από τους σπουδαιότερους αγώνες της καριέρας του ο Τάισον αγωνίστηκε υπό την επήρεια ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και μαριχουάνας. Για να αποφεύγει να βρεθεί θετικός στα τεστ χρησιμοποιούσε ψεύτικο πέος!

Ο Τάισον περιγράφει την ακόρεστη όρεξή του για κοκαΐνη που είχε μόλις από τα 11 χρόνια του, ενώ αλκοόλ δοκίμασε για πρώτη φορά όταν ήταν ακόμα νήπιο.

«Το κεφάλι μου ήταν γεμάτο κόκα» γράφει στην αυτοβιογραφία του. Στον αγώνα με τον Βρετανό Ντάνι Γουίλιαμς το 2004, από τον οποίον υποχρεώθηκε σε μία αναπάντεχη ήττα, ομολόγησε ότι είχε πάρει ναρκωτικά λίγη ώρα πριν από την αναμέτρηση.

Σε συνέντευξή του πέρυσι είχε ομολογήσει πως θεωρεί θαύμα ότι βρίσκεται έξι ημέρες μακριά από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

«Επαιρνα μεγάλες δόσεις κάποιες ημέρες και μου προκαλούσε τρομερή εντύπωση που κατάφερνα να ξυπνήσω την επόμενη ημέρα».