Νομίζετε ότι η σοκολάτα ανήκει στη ζαχαροπλαστική; Μέγα λάθος. Ο πρωτοπόρος Φεράν Αντριά έχει καταργήσει εδώ και χρόνια τα όρια μεταξύ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Μόνο γλυκά και αλμυρά πιάτα υπάρχουν, λέει, εξαρτάται από την αναλογία ζάχαρης και αλατιού που περιέχουν. Οι εραστές της σοκολάτας από την άλλη πλευρά δεν διστάζουν να την παντρεύουν με απίθανα υλικά. Και μας διαβεβαιώνουν ότι ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Η σοκολάτα με το πιπέρι (με κόκκους ροζ και πράσινου πιπεριού, με τσίλι, καγέν κ.λπ.) θεωρείται προ πολλού κλασικός συνδυασμός, το ίδιο και με αλμυρή καραμέλα. Το νέο είναι ότι στα παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας αρωματικό και να συνδυάσετε, π.χ., βασιλικό με λευκή σοκολάτα και δενδρολίβανο με πικρή μαύρη σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα. Οι Ιταλοί προσθέτουν κακάο στο αλεύρι και φτιάχνουν σοκολατένια ζυμαρικά που συνοδεύουν με σάλτσα φράουλας, φτιάχνουν επίσης μοσχαράκι με σάλτσα σοκολάτας. Μην παραξενευτείτε αν σας προσφέρουν καραμελωμένα κρεμμύδια, ελιές, λιαστή ντομάτα ή μπουκετάκια μπρόκολου βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα ή κέικ με κακάο και βρασμένο κουνουπίδι. Από τους πιο δυνατούς συνδυασμούς πάντως είναι αυτός της σοκολάτας με τζίντζερ, κατά προτίμηση καραμελωμένο ή και με δυνατά τυριά. Δοκιμάστε τρούφες με κατσικίσιο τυρί και μαύρο πιπέρι, τσιπς παρμεζάνας ή κύβους ροκφόρ με κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Κορυφαίο θεωρείται επίσης το ταίριασμα της σοκολάτας με μπέικον. Αρκεί να είναι ψιλοκομμένο και πολύ καλά καβουρδισμένο ώστε να προσθέσει την τραγανή υφή του σε μια σοκολατένια μους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από