Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Lobster», αναλαμβάνουν οι Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το περιοδικό Variety.

«Είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω με τόσο μεγάλους ηθοποιούς. Η συνεισφορά τους στην ταινία μας θα εμπλουτίσει και θα επεκτείνει τον κόσμο τον οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Επιπλέον, η ομάδα των παλιών και νέων συνεργατών μας με κάνει να ανυπομονώ να ξεκινήσω τα γυρίσματα», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, που ήταν υποψήφιος για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας με το φιλμ «Κυνόδοντας».

Στην ταινία, έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα συμμετέχουν οι ηθοποιοίΛέια Σεϊντού (που έπαιξε στην Αντέλ), Μπεν Γουίσο, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία. Η ταινία θα έχει χρηματοδότηση από τα κέντρα κινηματογράφου της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Ολλανδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το σενάριο είναι του Λάνθιμου και του μόνιμου συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου.

Πρόκειται για μία «αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου το να βρεις σύντροφο είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου», αναφέρει το Variety.