Βραχυκύκλωμα προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η τροπή που πήρε η υπόθεση των δύο ευρωβουλευτών οι οποίοι ερευνούν τα πεπραγμένα της τρόικας και την εφαρμογή των Μνημονίων σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες. Οι προσδοκίες της Κουμουνδούρου για μια «ευρωπαϊκή χείρα βοηθείας» στα όσα υποστηρίζει με έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν μετά τις άκομψες δηλώσεις του κ. Οτμαρ Κάρας ο οποίος ουσιαστικά «άδειασε» τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι δεν είχε εναλλακτική πρόταση να παρουσιάσει κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον Οτμαρ Κάρας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας απρέπεια και χοντράδα την επιλογή του να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «μη σεβόμενος τη χώρα όπου βρίσκεται», ενώ την ίδια στιγμή «δεν είπε τίποτε για την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο της επιτροπής».
Προσπάθησαν επίσης να μετριάσουν τις εντυπώσεις προβάλλοντας δήλωση του άλλου συνεισηγητή στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας Λίεμ Χοάνγκ Νγκοκ ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Κουμουνδούρου δεν είχαν φανταστεί ότι η υπόθεση της επιτροπής θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέτοιο φιάσκο καθώς, εδώ και λίγους μήνες είχαν «σηκώσει» πολύ ψηλά το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είχε για τον λόγο αυτό ταξιδέψει στο Στρασβούργο για να τονίσει μέσω της αντίθεσής του στα Μνημόνια την ανάγκη να κληθούν για να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Κάτι σαν Εξεταστική για το Μνημόνιο δηλαδή, με την εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Τα λόγια μέσα είναι εύκολα, ενώ η διαπραγμάτευση έξω είναι δύσκολη» διαπίστωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος.
Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο χθες στη Βουλή όμως, ειδική αναφορά στην υπόθεση Κάρας έκανε και ο υπουργός Υγείας: «Μάθαμε ότι (ο Αλέξης Τσίπρας) ακολουθεί το ρητό των αρχαίων "κρείττον το σιγάν" και καθιέρωσε τη σκληρή διαπραγμάτευση της σιωπής. Είναι μια σημαντική επιτυχία του αρχηγού σας και δίνει νέο ρόλο...».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από