Το μέλλον της διατροφής μάς επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ανάμεσά τους και κάποια τρόφιμα που ανακαλύπτουμε εκ νέου. Από την Αμερική μάς έρχεται το κέιλ (Kale), ένα είδος λαχανίδας που μπαίνει σε κέικ και σαλάτες, γίνεται τσιπς, σμούθι, παγωτό και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Στο όνομά του ορκίζονται πολλοί σελέμπριτι, οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» και ο «Γκάρντιαν» εξάλλου το έχουν αναγορεύσει προ πολλού σε υπερ-τροφή. Ισάξιο όμως θεωρείται και το κουνουπίδι, φέτος θα αναγνωριστεί και πάλι η θρεπτική του αξία. Νέο –αν και στην πραγματικότητα πανάρχαιο –το αλεύρι από φαγόπυρο έρχεται να προστεθεί στη λίστα με το κους κους και την κινόα, τρόφιμα δηλαδή κατάλληλα για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Οι τρούφες, ένα προϊόν – φετίχ των ακριβών εστιατορίων, θα γίνουν πιο προσιτές για τη μεγάλη μάζα των καταναλωτών, ενώ κυρίαρχη τάση θα είναι όλα τα χορταράκια και τα άγρια φρούτα που μπορεί να συλλέξει κάποιος σε ένα δάσος.

Το αλεύρι ζέας θα διαδοθεί ακόμη περισσότερο και τα φύλλα τσαγιού θα μπουν παντού, όχι μόνο σε ροφήματα και σε κοκτέιλ, αλλά και σε γλυκά και φαγητά.

Αυτήν τη χρονιά στα επιδόρπια γιαούρτια, τα φρούτα θα δώσουν τη θέση τους σε λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα όπως τα καρότα και τα παντζάρια, ενώ το φρόζεν γιόγκουρτ και τα κάπκεϊκς θα ανήκουν στο παρελθόν, αφού στο επίκεντρο θα βρίσκεται το παγωτό σάντουιτς –και μάλιστα με συστατικά πολύ εξεζητημένα όπως το μεδούλι.