Φτιάξτε το πιο αγαπημένο ρόφημα όλου του κόσμου λιώνοντας 70 γραμμ. σοκολάτα (70%) ψιλοκομμένη σε 150 ml γάλα που έχει ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 300 ml γάλα, 75 ml κρέμα γάλακτος, 1/4 κ.τ.γ. σκόνη κανέλα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν καλά χωρίς να βράσουν και σερβίρετε αμέσως σε δύο φλιτζάνια.

Πιο απλά, σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε δύο φλιτζάνια γάλα να ζεσταθούν καλά, προσθέστε 2-3 κ.τ.σ. πραλίνα φουντουκιού, λίγη κανέλα σκόνη και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά. Συμπληρώστε τη ζεστή σοκολάτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Μη διστάσετε να κάνετε ευφάνταστους συνδυασμούς της σοκολάτας με διάφορα αρωματικά, καφέ και λικέρ. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 φλ. γάλα, 3-4 σπασμένους σπόρους κάρδαμου και μία ροδέλα από φλούδα πορτοκαλιού (μόνο το κίτρινο μέρος) και μόλις αρχίσει το γάλα να φουσκώνει σουρώστε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε ρίξει κομμάτια (3/4 φλ.) άσπρης σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει, ρίξτε λίγη σκόνη βανίλια και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 1 ½ φλ γάλα, 3 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη, 1 κ.τ.σ. καφέ ζάχαρη, 2 κ.τ.σ. κακάο σκόνη, 1 κ.τ.σ. στιγμιαίο καφέ, ½ κ.τ.γ. σκόνη κανέλα, 1/8 κ.τ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1/8 κ.τ.γ. αλάτι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρετε σε δύο φλιτζάνια με κρέμα σαντιγί, μαρσμέλοους, τριμμένη σοκολάτα και σιρόπι καραμέλας. Σε ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα προσθέστε 2 κ.τ.σ. Bailley’s Irish Cream ή λικέρ φράουλα και ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένο ζαχαρωμένο τζίντζερ ή λικέρ μέντα και κομματάκια ζαχαρωμένου ανανά.

Φτιάξτε, τέλος, μια μεξικάνικη συνταγή ζεσταίνοντας 2 φλ. γάλα με 100 γραμμ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, 1/8 κ.τ.γ. κανέλα και 1 πρέζα πιπέρι καγιέν και σερβίρετε με μαρσμέλοους.