Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή το ανακαινισμένο κτίριο του Οφθαλμιατρείου Αθηνών στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως το έργο της ανακαίνισης κράτησε πολλά χρόνια, «αλλά τελικά παραδίδεται ένα στολίδι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Το πανέμορφο κτίριο, που θεμελιώθηκε το 1847 βάσει σχεδίων του δανού αρχιτέκτονα Τέοφιλ Χάνσεν, είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 1999. Χρειάστηκαν περισσότερα από 14 χρόνια για να ξαναδοθεί σε χρήση στους πολίτες.

«Νομίζω ότι και μόνο να το δει κάποιος, καταλαβαίνει ότι εδώ έχουμε κάτι σπουδαίο. Σε μια χώρα που συνηθίζουμε να δείχνουμε μόνο τη μιζέρια και τα άσχημα και να κατηγορούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι έχει διαρκείς αποτυχίες, δεν έχει μόνο διαρκείς αποτυχίες. Έχει και επιτυχίες που πρέπει να προβάλουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Ο Αδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι με τη νέα οργανωτική δομή που σχεδιάστηκε, το Οφθαλμιατρείο το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 200 ασθενείς την ημέρα, μπορεί να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και να είναι ένας χώρος από τους καλύτερους στην Ευρώπη.