Με μια αστραπιαία κίνηση η Ακαδημία των Οσκαρ απέρριψε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, όπως υποστηρίχθηκε.

Η Ακαδημία αποφάσισε να απορρίψει τη συμμετοχή του τραγουδιού «Alone Yet Not Alone» από την ομότιτλη ταινία χωρίς αντικατάσταση της υποψηφιότητας. Αυτό συνέβη διότι διαπιστώθηκε ότι ο στιχουργός του κομματιού Μπρους Μπρόγκτον, μέλος της Ακαδημίας και ο ίδιος, έστελνε μέιλ σε άλλα μέλη-ψηφοφόρους της Ακαδημίας (παραλαμβάνουν DVD των υποψηφιοτήτων χωρίς στοιχεία συντελεστών) για να έχουν υπόψη τους το τραγούδι του παραβιάζοντας με αυτή την ενέργεια θεμελιώδη κανονισμό της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Ο Μπρόγκτον, κάποτε από τα κορυφαία στελέχη της Ακαδημίας των Οσκαρ αλλά νυν επικεφαλής της επιτροπής της Ακαδημίας στον τομέα της μουσικής, κρίθηκε ότι λόγω της θέσης του στον οργανισμό άσκησε επιρροή στους ψηφοφόρους, πράγμα αντισυμβατικό ως προς το κανονιστικό πλαίσιο υποψηφιοτήτων για το κορυφαίο βραβείο της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Ετσι για το Οσκαρ της συγκεκριμένης κατηγορίας οι διεκδικητές θα είναι τέσσερις.