Με άμυνα για σεμινάριο στο δεύτερο ημίχρονο και την…αεροπορία του (Σιμονς, Ντάντσον, Πέτγουεϊ αλλά και Μπέγκιτς) να σκεπάζει τα καλάθια (46 ριμπάουντ, τα 21 επιθετικά και 5 κοψίματα), ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα στο ΣΕΦ την Πέμπτη με 73-55 της Μάλαγα.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ένα ακόμα συνολικά καλό παιχνίδι παίζοντας και πάλι ως ομάδα, με κάθε παίκτη να προσφέρει σημαντική βοήθεια. Ακόμα και ο αρχηγός τους Βασίλης Σπανούλης που ήταν σε κακή βραδιά, τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισε τις βιαστικές επιλογές και τα λάθη, βγάζοντας θετικό πρόσημο.

Εκτός από τη νίκη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρόσφερε και πλούσιο θέαμα με εντυπωσιακές φάσεις σε επίθεση αλλά και άμυνα (5 κοψίματα) αποζημιώνοντας τους 10.000 και πλέον θεατές που κατηφόρισαν στο φαληρικό στάδιο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμα και 20 πόντους (61-41 στο 33’) έχοντας υποχρεώσει από νωρίς την ομάδα της Ανδαλουσίας σε ισπανική υποχώρηση…

Πρίντεζης (16π.) και Περπέρογλου (11π.) κορυφαίοι επιθετικά, κράτησαν την ομάδα, ο πρώτος στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο και ο δεύτερος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ενώ οι Αμερικάνοι έδωσαν μεγάλη βοήθεια σε άμυνα, με κορυφαίο τον Ντάντσον (12π. και 6 ριμπ.).

Η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, που έφτασε και τους 15 πόντους (53-38 στο 29’) ήταν αποτέλεσμα της εξαιρετικής άμυνας των γηπεδούχων (που δέχτηκαν μόλις 7 πόντους σε 9 λεπτά σε αυτό το διάστημα) με θετικότατο για ένα ακόμα παιχνίδι τον Μίρσα Μπέγκιτς. Στην επίθεση ο Περπέρογλου είχε πάρει τη σκυτάλη από τον Πρίντεζη ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ των Ντάνστον, Πέτγουεϊ και Σίμονς, έδιναν πολύτιμες δεύτερες επιθέσεις.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 37-31 στο ημίχρονο, κυρίως λόγω των συνεχόμενων αλλαγών του Γιώργου Μπαρτζώκα (σε κάποιες φορές θύμιζαν αλλαγές χάντμπολ, αφού άλλαζε παίκτη από άμυνα σε επίθεση) αλλά και του οίστρου του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο πρώην άσος της Μάλαγα, είχε 10 πόντους στο πρώτο μέρος με εξαιρετικά στατιστικά (2/3διπ., 2/3 τρ.) και ήταν αυτός που κράτησε επιθετικά τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι με τον Βασίλη Σπανούλη σε χαμηλή πτήση, είχαν πρόβλημα σε σκορ και οργάνωση και ήταν πίσω στο σκόρ (10-15 στο 7’ και 13-17 στο 8’) με τους Ισπανούς να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους και τις ανανεώσεις των επιθέσεών τους.

Η είσοδος του Πέτγουει πάντως ήταν αυτή που άλλαξε το ρυθμό της ομάδας στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά είναι φανερό ότι η επάνοδός του έχει δώσει ανάσες και στον Πρίντεζη, που παρουσιάζεται πλέον πιο φρέσκος, καθώς έναν και πλέον μήνα είχε τραβήξει μεγάλο φορτίο.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11 (1), Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1), Λοζέσκι 7.

Μάλαγα: Βιδάλ, Ουρτασούν 8 (2), Σουάρεθ, Γκρέιτζερ 2, Βάσκεθ 4, Τόλσον 5 (1), Κουζμίσκας 8, Ντράγκιτς 5 (1), Χετσχάιμερ 4 (1), Κάνερ Μέντλει 11, Στίματς 8 (14ρ).