Συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, θα έχει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προκειμένουνα συζητήσουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, όπου μετέβη την Κυριακή ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, επικοινώνησε με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμόπληκτο νησί.

Ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες της Κεφαλονιάς για τα δεινά που υφίστανται από τον σεισμό, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Μιχελάκη ότι η Κομισιόν θα εξετάσει με προσοχή την ελληνική πρόταση ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα τους όρους και τις προϋποθέσεις ενεργοποίησής του.

Σήμερα, ο κ. Μιχελάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου πρόκειται να συμμέτασχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών και μεταξύ άλλων αναμένεται να θέσει την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών