H μοίρα του Αδόλφου Χίτλερ πάντα σαγήνευε την ανθρωπότητα. Δεν μπορεί ένας τέτοιος άνθρωπος, η προσωποποίηση του κακού, απλά να έχει αυτοκτονήσει, να είχε φύγει τόσο αθόρυβα. Και αυτό το μη εντυπωσιακό τέλος έδωσε – και συνεχίζει καθώς φαίνεται να δίνει – τροφή για κάθε απίστευτη θεωρία συνωμοσίας που εξαργυρώνεται σε πωλήσεις βιβλίων:

Τον περασμένο Οκτώβριο, όχι ένας, αλλά δύο βρετανοί συγγραφείς, υποστήριξαν ότι ο Χίτλερ είχε τελικά καταφέρει να ξεφύγει από το πολιορκημένο από τον Κόκκινο Στρατό Βερολίνο του 1945 και να ζήσει ως τα 73 του στην Ελβετία.

Τώρα ένα νέο βιβλίο από μια νεαρή βραζιλιάνα συγγραφέα, ονόματι Σιμόνι Ρενέε Γκερέιρο Ντίαζ,φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο Χίτλερ πέθανε στα βαθιά γεράματα στη Βραζιλία, έχοντας μάλιστα γίνει ζευγάρι με μια νέγρα για να αποφύγει να κινήσει υποψίες!

Στο βιβλίο με τίτλο «Ο Χίτλερ στη Βραζιλία. Η ζωή και ο θάνατός του»,που αναδημοσιεύει η Daily Mail, υπάρχει και μια θολή φωτογραφία ενός ζευγαριού. Είναι η «απόδειξη», λέει η Γκερέιρο Ντίαζ ότι ο Χίτλερ έζησε για χρόνια στο πλευρό της Κουτίνγκα σε μια πόλη κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με την Παραγουάη.

Παράξενο ζευγάρι: Ο Χίτλερ με την Κουτίνγκα…

Σύμφωνα με τη νέα απίστευτη θεωρία συνωμοσίας που αναπτύσσεται στις σελίδες του βιβλίο, ο Χίτλερ διέφυγε από το Βερολίνο τη στιγμή που έμπαιναν σε αυτό οι άνδρες του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και πήγε στη Νότιο Αμερική αναζητώντας έναν κρυμμένο θησαυρό,τον οποίο υποτίθεται ότι υποδείκνυαν χάρτες που του είχαν δώσει άνθρωποί του μέσα από το Βατικανό!

Αφού περιπλανήθηκε πρώτα στην Αργεντινή και μετά στην Παραγουάη κατέληξε τελικά στη Βραζιλία. Ο Χίτλερ, λέει η συγγραφέας, έμεινε σε μια μικρή πόλη τη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο έχοντας υιοθετήσειτο όνομα Αδόλφος Λέιπζιγκ. Πέθανε το 1984 σε ηλικία 95 ετών…

Βέβαια μπορεί και πιο απλά ο Χίτλερ να αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945, λίγο προτού οι άνδρες του στρατάρχη Ζούκοφ καταλάβουν οριστικά το Βερολίνο.