Μπροστά από τις Εφορίες διαφόρων περιοχών της χώρας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή οι αγρότες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης απέναντί τους.

Χαρακτηριστικότερη όλων των συγκεντρώσεων, η διαμαρτυρία αγροτών της Αχαΐας με... άλογα έξω από τη Γ' ΔΟΥ Πάτρας.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου, ενώ -όπως ανακοίνωσαν- προγραμματίζουν συγκέντρωση το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας για να παραστεί στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ΔΟΥ πραγματοποίησαν οι αγρότες της Λάρισας. Τα αιτήματα των αγροτών, που κατατέθηκαν και στη ΔΟΥ, είναι η μη τήρηση βιβλίων απ τους μικρομεσαίους αγρότες, αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και η επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμεί από το 2012.

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να συγκεντρώνονται τρακτέρ σε διαφορετικά σημεία του νομού και, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για την περαιτέρω εντατικοποίησή τους με ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων.

Εξάλλου, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της AGROTICA, στη Θεσσαλονίκη.

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά από μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων.

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό με τα αιτήματά τους χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσουν το κτήριο της Εφορίας όπου οι συναλλαγές με τους πολίτες γίνονταν κανονικά.

Βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να μην ισχύσει το νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις και να ληφθούν μέτρα προστασίας του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος.

«Είμαστε εδώ για μια ακόμα φορά για να στείλουμε το μήνυμα ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων, Μανούσος Σταυριανουδάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από