Με την σύλληψη επτά συνολικά ατόμων εκ των οποίων τα έξι είναι μέλη της οργάνωσης και ο ένας ο ενδιαφερόμενος αγοραστής-υποψήφιος πατέρας του παιδιού, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών, που προκάλεσε νέο σοκ, όταν έγινε γνωστή η δράση της, την Παρασκευή.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα, εξέδωσε το Σάββατο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ημερών, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν: ο 53χρονος γνωστός δικηγόρος, η 24χρονη βουλγάρα που είναι μητέρα του βρέφους και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας. Δύο άντρες ηλικίας 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 33 και 66 ετών.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών και το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ και 100 δολαρίων ΗΠΑ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει: για τον 62χρονο ημεδαπό το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία, για την 24χρονη μητέρα του βρέφους τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία, ενώ για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία.

Το χρονικό της υπόθεσης -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας- έχει ως ακολούθως:

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε το ρόλο του «μεσάζοντα». Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.

Κατόπιν τούτου, στα μέσα του προηγούμενου μήνα, το 40χρονο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και την μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα, μητέρα του.

Στις 5 Ιανουαρίου η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, η 24χρονη επέστρεψε στο προαναφερόμενο σπίτι, ενώ ο αλλοδαπός «μεσάζοντας» συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο η για επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.

Την Πέμπτη το απόγευμα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υποψήφιου πατέρα με τον αλλοδαπό μεσάζοντα και το δικηγόρο, ο 62χρονος μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό. Εκεί παρευρισκόταν εκτός από τον 45χρονο με την 33χρονη σύζυγό του, ο 40χρονος Βούλγαρος με την 24χρονη μητέρα και το βρέφος.

Αφού είδε το μωρό, ο 62χρονος τους έδωσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως προκαταβολή για την παράνομη υιοθεσία, ενώ η αποπληρωμή θα γινόταν με την παράδοση του αγοριού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Κατά την αποχώρησή του 62χρονου, ορισμένοι από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το σπίτι, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Άμεσα συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα αλλοδαπά μέλη της οργάνωσης, ενώ η μητέρα με το βρέφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Την Παρασκευή το πρωί, οπότε και η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα, συνελήφθη και ο δικηγόρος, μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερόμενους σε επαφή με το μεσάζοντα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις υιοθεσιών βρεφών που τελέστηκαν μέσα στο έτος 2013, με βιολογικούς γονείς των υιοθετούμενων τέκνων Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις κι Έλληνες στην τέταρτη.

Τα έγγραφα αυτά απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου για την περαιτέρω δικαστική εκτίμησή τους. Επίσης και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το φορτιστή του.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και για τυχόν αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων παράνομων υιοθεσιών που μπορεί να έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν.

Σημειώνεται, ότι ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2006 στην περιοχή του Αλμυρού είχαν συλληφθεί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.

Για την περίπτωση αυτή είχαν επιβληθεί στον 46χρονο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους την 1η και 16η μέρα κάθε μήνα, κάτι που δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει την εγκληματική δράση του...

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από