Η σειρά των τριών φιναλίστ για τη Χρυσή Μπάλα δεν άλλαξε παρά την παράταση της ψηφοφορίας για δύο εβδομάδες, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της FIFA Βάλτερ ντε Γκριγκόριο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία είχε λάβει αυτή την απόφαση λόγω της μικρής συμμετοχής στην ψηφοφορία των 209 ομοσπονδιακών προπονητών, των αντίστοιχων αρχηγών των εθνικών ομάδων και των δημοσιογράφων, η οποία έφθανε μόλις το 50% στην καταληκτική ημερομηνία της 15ης Νοεμβρίου. Δύο εβδομάδες αργότερα, το ποσοστό συμμετοχής εκτοξεύτηκε στο 88%, χωρίς όμως να αλλάξει η σειρά των φιναλίστ, όπως σημείωσε ο Ντε Γκριγκόριο, περισσότερο για να το ακούσει ο πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες, ο οποίος μίλησε για συνωμοσία εις βάρος του συλλόγου του και του Φρανκ Ριμπερί «γιατί κάποιοι δεν αισθάνονται άνετα με τις επιτυχίες της Μπάγερν». Ο Χένες είχε απειλήσει επίσης πως θα μετρήσει μία μία τις ψήφους πριν και μετά τη 15η Νοεμβρίου για να διαπιστώσει πόσο επηρεάστηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η απόφαση για την παράταση της ψηφοφορίας συνέπεσε με την εντυπωσιακή εμφάνιση και τα τρία γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα μπαράζ της Πορτογαλίας με τη Σουηδία στη Στοκχόλμη για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το πρώτο βήμα για την ποδοσφαιρική αναγνώριση έκανε το Κοσσυφοπέδιο με την απόφαση της FIFA να επιτρέψει σε περισσότερες από 200 χώρες να δίνουν φιλικά παιχνίδια με την εθνική ομάδα και τους συλλόγους αυτής της μικρής περιοχής των Βαλκανίων των δύο εκατ. κατοίκων.

Από τη συμφωνία εξαιρούνται όλες οι χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.