Ο Αργύρης Πεδουλάκης στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Πάτρας είχε σκοπό να ξεκουράσει τους πρωταγωνιστές της ομάδας και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, αλλά λογάριαζε χωρίς τους… παίκτες του!

Ο προπονητής των Πράσινων υποχρεώθηκε να αφήσει μέχρι το τέλος του ματς τον Διαμαντίδη και να αλλάξει μια ολόκληρη πεντάδα, προκειμένου η ομάδα του να νικήσει τελικά με 81-73!

Οι προθέσεις του Πεδουλάκη έγινε φανερές από την αρχή του αγώνα. Άρχισε το ματς με τους Γιάνκοβιτς, Μαυροκεφαλίδη, Μπράμος στην 5αδα μαζί με τους Ούκιτς, Λάσμε και παρότι στο πρώτο 10λεπτο το αποτέλεσμα δεν ήταν το εκείνο που προσδοκούσε (14-17), μόλις βρήκε την ευκαιρία (+19π) έδωσε ξανά ευκαιρία σε παίκτες που έχουν λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους να αγωνιστούν και να «τρέξουν» το παιχνίδι της ομάδας.

Από το 48-29 (του 25’) οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να τροχίζουν τη διαφορά και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πεδουλάκης εκνευρισμένος τράβηξε στον πάγκο τους Ούκιτς, Παππά, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστ (αγωνίστηκε μόλις 2.41), επειδή ο Απόλλωνας είχε αρχίσει να γίνεται απειλητικός (53-48). Οι παίκτες που τραβούν το κουπί όλη τη σεζόν επέστρεψαν στο παρκέ για να μην κινδυνέψει ο Παναθηναϊκός (η Πάτρα μείωσε μέχρι το 55-53) και να βγάλει ενέργεια ομάδα του Πεδουλάκη στο παγωμένο (λόγω τιμωρίας) ΟΑΚΑ. «Δεν είχαμε ενέργεια, δεν είχαμε κίνητρο κι αυτό είναι τελείως λάθος. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα στην αρχή αλλά είναι ανησυχητικό αυτό που συνέβη στο δεύτερο μέρος. Στην αρχή του 3ου 10λέπτου τα παιδιά που έπαιζαν πήραν μια διαφορά αλλά τα παιδιά στην οποία την παραδώσανε δεν προσέγγισαν σωστά το παιχνίδι. Καταλαβαίνω να κολλήσεις στην επίθεση, αλλά στην άμυνα δεν εξηγείται. Ήταν ένα καλό μάθημα για όλους, ώστε να καταλάβουμε που είμαστε και τι φανέλα φοράμε» είπε μετά το ματς, φανερά και δικαιολογημένα εκνευρισμένος ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Η εμφάνιση μας πολύ καλή, αλλά θέλουμε αποτελέσματα. Δεν έχουμε βρει χημεία και πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι μας τα νέα παιδιά. Για εμάς το ματς με τον Ηλυσιακό είναι τελικός και εκεί έχουμε επικεντρωθεί» σχολίασε ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Νίκος Βετούλας.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 35-26, 55-50, 81-73

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 15(2), Κάρι 9(1), Μπατίστ, Φώτσης 10(2), Ούκιτς 4, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 7(1), Γκιστ 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς 2, Ματσιούλις 9.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): Ρος 14, Αργυρόπουλος 9(1), Καπερώνης, Ντάνιελ 3, Ουίλσον 16(2), Λιανός 15(2), Οικονομόπουλος 2, Πελεκουδας, Μολφέτας 2, Νιφόρας, Χοτ, Μπολντς 12(2).