Την υπερασπιστική τους στρατηγική καθορίζουν με την ομάδα των νομικών τους επιτελείων οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εις βάρος των οποίων εκτελέστηκαν ήδη τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Τα δάνεια ήταν εγγυημένα, εξυπηρετούμενα και χωρίς κινδύνους απώλειας των χρημάτων: αυτό είναι σε γενικές γραμμές το τρίπτυχο της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι απολογούνται την επόμενη εβδομάδα.
Γνωρίζουν καλά πως το κατηγορώ των δικαστικών Αρχών εναντίον τους είναι βαρύ, καθώς περιλαμβάνει - κατά περίπτωση - πέντε κακουργήματα: απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Για καθέναν από τα πρόσωπα που θα απολογούνται, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίζουν ξεχωριστά για την ποινική μεταχείρισή τους, αν δηλαδή μετά το τέλος της απολογίας τους αφεθούν ή όχι ελεύθεροι.
ΑΥΛΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. Η αυλαία των κρίσιμων απολογιών ανοίγει τη Δευτέρα το πρωί με τον πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριο Βαρότση, την Τρίτη ακολουθεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, και την Τετάρτη η σκυτάλη περνάει στον έτερο πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπο Γιαγκούδη.
Την πρόθεσή του να εμφανιστεί, να λογοδοτήσει και να κριθεί από τον ανακριτή έχει κατ' επανάληψη δηλώσει και ο άλλοτε διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, ενώ ασύλληπτοι παραμένουν ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους επίσης έχουν εκδοθεί εντάλματα από τον ανακριτή.
Οσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα που συμπληρώνουν τον κατάλογο των κατηγορουμένων, λόγω του διαφορετικού ρόλου που φέρονται να έχουν διαδραματίσει στην υπόθεση και της διαφορετικής βαρύτητας που είχαν οι επιλογές τους, επελέγη - όπως όλα δείχνουν - η... ηπιότερη δικονομική οδός, που είναι η αποστολή κλήσης προς απολογία.
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές για δύο διαφορετικές υποθέσεις, οπότε, λόγω και των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, θεωρείται πολύ πιθανό πως όταν φθάσει η ώρα της δικής του απολογίας θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ο ανακριτής.
Ο ίδιος πάντως, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η εμπλοκή τού ονόματός του στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου γίνεται «για λόγους εντυπώσεων», καθώς την περίοδο που η Alapis πήρε το επίμαχο δάνειο ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας.

Πλήρης στήριξη στη Σακελλαρίου
Την πλήρη στήριξή του στην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της έλευσης της τρόικας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη Δικαιοσύνη, αλλά έχω επίσης και πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία Σακελλαρίου, στο ήθος της, στην επαγγελματική της κατάρτιση και κυρίως στη δουλειά που κάνει μέχρι τώρα». 
Αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή του, το Ταμείο αναφέρει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κυρία Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Σημειώνεται ότι το όνομα της κυρίας Σακελλαρίου περιλαμβάνεται στο εισαγγελικό πόρισμα για τα κόκκινα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από