Πάει, πάει, πάει, πάει

και δεν γυρίζει πια

Αυτό που κάθε χρόνο, τέτοιες ημέρες, πρέπει να δίνεις ραντεβού με το DNA σου, συγγνώμη κιόλας, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή εγώ, βεβαρημένο άτομο ψυχικά και συναισθηματικά, να έχω κάνει την υπέρβαση για να ξεπεράσω τη χριστουγεννιάτικη μελαγχολία (όταν έχεις πιάσει τα ύστερα του πάτου, δηλαδή τον απόπατο, μόνο το καλύτερο έχεις να προσμένεις) και να μου έρχεται στο δόξα πατρί η θεία Δόμνα –γιορτάζει σήμερα –που ανέκαθεν απασφάλιζε το νευρικό μου σύστημα. Διότι αυτή είναι μια άτεκνη δεξιούμπα με τιρμπάν, που της την είχε πέσει όλο το σόι από δίπλα για να την κληρονομήσει. Αλλά μετά ήρθαν τα χαράτσια, οι ΦΑΠ και οι φάπες στη οικονομική λογική και τώρα κάνουν ότι δεν την ξέρουν. Και μας έμεινε η θεία Δόμνα –τι όνομα κι αυτό, σαν μαστίγιο! –αλλά ευτυχώς φέτος αρρώστησε. Και δεν είναι η μόνη. Σέρνεται, σου λέει, ένας πονόλαιμος άλλο πράγμα! Που είναι και επιλεκτικός ο μπαγάσας! Πήγε κι έπιασε από τον λαιμό όλους αυτούς που θα πήγαιναν στο «Ενα ή κανένα» με τη Βίσση και τον Ρέμο, του τραγουδιστού συμπεριλαμβανομένου. Και έτσι, παραμονή Χριστουγέννων, έφυγε το ένα και έμεινε το κανένα. Δεν δούλεψαν, σου λέει! Γιατί όταν ακούς Καρβέλα σε σκηνή θεάτρου, μια καλλιτεχνική γύμνια τη βιώνεις. Και δεν είμαστε για γύμνιες με πονόλαιμο…

Ο νέος είναι ωραίος,

ο παλιός είναι αλλιώς

Της λέω λοιπόν της θείας Δόμνας στο τηλέφωνο: «Εσύ δεν μας φοβέριζες ότι θα έρθουν «οι κουμμουνισταί’» και θα μας πάρουν τα σπίτια; Τώρα που μας τα παίρνει ο Στουρνάρας –που Βελουχιώτη δεν τον λες! –πώς σου φαίνεται;». Και η θεία είπε πως θα μου αφαιρέσει από την κληρονομιά το κόστος τη ψυχοθεραπείας της. Διότι, στα 73 της, την έριξε ο Στουρνάρας στις συνεδρίες. …Βρε δεν πα να μη μ’ αφήσει τίποτα! Εδώ «πληρώνω» την ψυχοθεραπεία τής τηλεπαρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη, από την οποία δεν έχω να προσδοκώ και κάτι. Διότι ενώ έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, πρέπει να ψάξω να βρω και τον… εαυτό της Μελέτη. Να της τον δώσω μήπως και πάψει πια να λέει συνέχεια πως ψάχνει τον εαυτό της. Τι να κάνω κι εγώ –δουλίτσα να υπάρχει! –πρέπει να ακούω τις ξανθές παρουσιάστριες, αλλά πια με τη συγκεκριμένη φοβάμαι ότι θα πληρώσω τα εύρετρα. Νισάφι, κουκλίτσα μου! Κι αυτό πια με το σεξ. Για τους πόνους στη μέση τη ρωτάνε, ότι τη δυσκολεύουν στο σεξ απαντά. Ξερει όμως τι λέει ο λαός –και η θεία Δόμνα; Οσο πιο πολύ μιλάς για σεξ τόσο πιο λίγο κάνεις.

Περνάει ο χρόνος

βαρύς και μόνος

Κι εγώ λοιπόν, σήμερα που θα έρθει η θεία, θα της μιλάω πολύ για τον τραγουδιστή (σε οικογενειακή συσκευασία σου τον δίνουν δώρο και σε ηθοποιό –λέμε τώρα) Σάκη Ρουβά. Για να μην κάνω αυτά που κάνει. Γιατί αν τα κάνω, θα πάθω διχασμό προσωπικότητας και θα πέσω στις συνεδρίες, σε γκρουπ θέραπι με τη θεία και τη Μελέτη –Θεός φυλάξοι! Δεν πρόκαμε να τινάξει από πάνω του τα στάχυα των «Βακχών» και γύρισε στην παλιά του τέχνη κόσκινο. Να ανάβει, χοροπηδώντας, χριστουγεννιάτικα δέντρα έναντι αδρότατης αμοιβής. Μετά τον Διόνυσο, δηλαδή, παίζει τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμυθόδραμα του Καθόλου Ντίκενς. Καθόλου όμως!