Μπορούν κάποιοι να λένε πολλά –και ό,τι θέλουν –για τον μικρό της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ και τη συνεισφορά του στη μουσική, αλλά εξαιτίας του έκαναν μαύρα Χριστούγεννα 47 εκατομμύρια ακόλουθοί του στο twitter. Παραμονή Χριστουγέννων βρήκε να στείλει στους λεγόμενους Μπιλίμπερς (λογοπαίγνιο με το όνομά του Μπίμπερ και το «μπιλίβερ», δηλαδή πιστός) τη «βόμβα»: «Μετά την ταινία μου και το νέο άλμπουμ αποσύρομαι!».

Δεν είναι και λίγο να εκτινάσσεσαι στο στερέωμα της διεθνούς σόουμπιζ στα 16 σου, να αποκτάς εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο, να αναδεικνύεσαι σε πρώτο στο twitter (ως προς τους ακολούθους) και στα 19 σου να λες ότι αποσύρεσαι.

Ανάμεσα σε εκείνους που κουνώντας το κεφάλι παρατηρούν «και πολύ κάθησε» και σε εκείνους που μιλούν για διαφημιστικό τρικ, η αλήθεια είναι ότι το 2013 δεν ήταν καθόλου καλή χρονιά για τον Τζάστιν Μπίμπερ. Οχι ότι δεν έβαλε το χεράκι του. Δεν έφταιγε η χρονιά που έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Αννας Φρανκ στο Αμστερνταμ «Ελπίζω ότι ήταν και εκείνη Μπιλίμπερ», ούτε που δήλωσε ότι γνώρισε τον πρόεδρο του Μεξικού ενώ είχε απλώς συναντήσει την κόρη του, ούτε που γέμισε με κακόγουστα γκραφίτι τα ξενοδοχεία που έμενε (στη Βραζιλία καταζητείται!), ούτε που κατούρησε σε έναν κουβά παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ούτε που ξεκινά τις συναυλίες με ενενήντα λεπτά καθυστέρηση, ούτε που σπιντάρει με τρομακτικό θόρυβο στους δρόμους της πανάκριβης γειτονιάς του, ούτε που άφησε πίσω στη Γερμανία –αφού τον πέρασε από το αεροδρόμιο αδήλωτο –τον πίθηκό του. Υστερα απ’ όλα αυτά τι να πει κάποιος; «Στο καλό, Τζάστιν»;