Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι κορυφής της 18ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Από το αποτέλεσμα αυτό, κερδισμένη είναι η Αρσεναλ η οποία έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και ίσως, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, αφού η Σίτι όχι μονο ισοφάρισε αλλά πέρασε μπροστά στο σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος, η Λίβερπουλ με πρωταγωνιστή τον Λουίς Σουάρες πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η Σίτι κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη.

Η Σίτι είχε δοκάρι με τον Νάβας στο 4′, η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 19′ όταν ο Στέρλινγκ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ προηγήθηκε στο 24′ με τον Κουτίνιο.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Κομπανί (31′), η Λίβερπουλ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Κουτίνιο στο 41′ (απέκρουσε ο Χαρτ) και στις καθυστερήσεις ο Νεγρέδο νίκησε τον Μινιολέ σημειώνοντας το 2-1 για τη Σίτι.

Στο β΄μέρος η Λίβερπουλ πίεσε για την ισοφάριση και στην καλύτερη της στιγμή, ο Στέρλιγκ (από εξαιρετική πάσα του Σουάρες) έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χαρτ (73′).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Κομπανί, Λέσκοτ, Νάβας, Γιάγια Τουρέ, Νεγρέδο (77’ Τζέκο), Σίλβα (87’ Χάβι Γκαρσία), Νασρί (72’ Μίλνερ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σισοκό, Λούκας (82’ Ιάγο Άσπας), Σκρτελ, Σακό, Άλεν, Χέντερσον, Σουάρεζ, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (68’ Μόουζες)

Η βαθμολογία: Αρσεναλ 39, Μάντσεστερ Σίτι 38, Τσέλσι 37, Λίβερπουλ 36, Εβερτον 34, Νιούκαστλ 33, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ από 31.