Ενα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου ήταν η βάση της εταιρείας – μαϊμού του οργανωμένου κυκλώματος της ασφαλιστικής απάτης, που είχε εξαπατήσει χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων διοχετεύοντας πλαστά ασφαλιστήρια και αφήνοντάς τους ακάλυπτους.

Επειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας σε περιοχές της χώρας, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο, συνελήφθη ο 42χρονος αρχηγός της συμμορίας καθώς και 16 μέλη της. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 40χρονος αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και είχε τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα αναζητούνται ακόμα δυο Ελληνες, ενώ για άμεση εμπλοκή κατηγορούνται άλλα 14 άτομα.

Στην κορυφή της πυραμίδας της απάτης ήταν η ασφαλιστική εταιρεία – μαϊμού που σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές είχε απλώσει παρακλάδια και είχε γεμίσει την αγορά με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2012 που μπήκαν σε πλήρη εφαρμογή τα σχέδια των απατεώνων έχουν εκδοθεί παραπάνω από 12.500 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, ενώ το συνολικό ύψος της απάτης εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ.