Ταξίδεψαν από το Πακιστάν στην Ελλάδα για να καταθέσουν στη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους διεκδικώντας το αυτονόητο: την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του 27χρονου Λούκμαν Σαχζάτ συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Εξω από τον Αρειο Πάγο από νωρίς χθες το πρωί υπήρχαν αφίσες με φωτογραφίες του θύματος, που –σύμφωνα με την κατηγορία –τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ επέβαινε στο ποδήλατό του και κινούνταν σε κεντρικό δρόμο των Πετραλώνων, έπειτα από διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος και ο Χρήστος Στεργιόπουλος κάθονται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να λογοδοτήσουν για την πιο βαριά κατηγορία του Ποινικού Κώδικα που συνδέεται με την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής.
Οι γονείς του θύματος δεν πρόλαβαν να καταθέσουν στην πρώτη συνεδρίαση, οπότε η εξέτασή τους αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 8 Ιανουαρίου 2014.
Η μάνα του 27χρονου Λούκμαν, Σούκραν Μπίμπι, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ ο πατέρας του Καντάμ Χουσεΐν ζήτησε μόνο την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Οι σκηνές αυτές μονοπώλησαν το ενδιαφέρον έξω από τη δικαστική αίθουσα. Μέσα στο ακροατήριο, παρουσία πλήθους κόσμου, η πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της δίκης με παρόντες τους γονείς του 27χρονου στη θέση της πολιτικής αγωγής, μέσω των δικηγόρων τους βέβαια (Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης), παρά το αίτημα της υπεράσπισης για την αποβολή τους εξαιτίας τυπικών λόγων σε ένα πληρεξούσιο.
Από την αρχή οι κατηγορούμενοι θέλησαν να αποτινάξουν το στίγμα του ρατσιστικού κινήτρου και της διασύνδεσής τους με τη Χρυσή Αυγή. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κληθεί από τις εφέτες – ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου να απολογηθούν και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.
«Το περιστατικό αυτό είναι παντελώς άσχετο με δήθεν ρατσιστική βία και τη Χρυσή Αυγή. Αντίθετα, διαφωνώ πλήρως με την ιδεολογία του κόμματος αυτού και καταδικάζω την πρακτική του», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Χρ. Στεργιόπουλος. Την ίδια θέση διατύπωσε και ο Δ. Λιακόπουλος ισχυριζόμενος πως ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν είπαν ότι ξύπνησαν από τις φωνές και τα βογκητά που άκουσαν μέσα στη νύχτα. Ακολούθησαν οι καταθέσεις δύο αστυνομικών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σύλληψη των δραστών και, όπως είπαν, κατά τον έλεγχο βρήκαν δύο στιλέτα – πεταλούδες και την πινακίδα της μηχανής κάτω από τη σέλα.