Πολιτικά πρόσωπα έβαλε στο κάδρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας της απολογίας του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει μίζες ύψους τουλάχιστον 16 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου, αλλά και του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου για τον ρόλο πολιτικών προσώπων, χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις, φέρεται να είπε ότι θεωρεί απίθανο εφόσον πληρωνόταν ο ίδιος, να μην πληρώνονταν όσοι βρίσκονταν σε θέσεις πάνω και κάτω από αυτόν.

Δηλαδή, ο υπουργός, ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Κάντας συνέπεσε στη θητεία του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου έμεινε στη θέση του μόνο για τρεις μήνες χωρίς να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση, καθώς τον είχε «παγώσει».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τις αρχές και όσα λέει ο κατηγορούμενος για τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Αντώνη Κάντα να έχει προσθέσει άλλα τρία ονόματα στον κατάλογο των προσώπων που τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ενώ ανέφερε και τρία νέα προγράμματα για την επιλογή των οποίων διακινήθηκαν μίζες .

Όλα αυτά που έχει πει στην τριήμερη απολογία- ποταμό μένει τώρα να διασταυρωθούν και να εκτιμηθούν από τους ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για τα TOR M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Οπως όλα δείχνουν η βεντάλια τόσο των διώξεων , όσο και των υπό κατηγορία προσώπων θα ανοίξει και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε νέους κατηγορούμενους, καθώς μάλιστα τηΔευτέρα θα συνεχίσει για 4η μέρα την απολογία του.