«Η Λιζ Τέιλορ με απέρριψε. Ηταν το τελευταίο είδος ρομαντικής σχέσης που είχα και που δεν ευοδώθηκε». Αυτή είναι η δήλωση θαυμασμού του ιρλανδού ηθοποιού Κόλιν Φάρελ για την αξέχαστη Ελίζαμπεθ Τέιλορ, με την οποία είχε δεθεί συναισθηματικά για δύο χρόνια.

Εκείνος της είχε προσφέρει λουλούδια. Εκείνη του έστειλε ορχιδέες. Η Λιζ απέκτησε επτά συζύγους, ενώ ο Κόλιν φημίζεται για τις σχέσεις του με τις διασημότερες γυναίκες του Χόλιγουντ. Και οι δυο τους είχαν προβλήματα αϋπνίας. Η σχέση τους, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε για να συγκριθεί με την ερωτική θύελλα του ειδυλλίου Λιζ Τέιλορ – Ρίτσαρντ Μπάρτον, ήταν κάτι περισσότερο από μια κοινωνική συναναστροφή για τα φλας των παπαράτσι. «Ηθελα να είμαι ο όγδοος σύζυγος, αλλά χάσαμε το δρομολόγιο», είπε ο Κόλιν Φάρελ στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή της Ελεν ντε Τζενέρις, όπου ήταν καλεσμένος για την προβολή της νέας του ταινίας «Saving Mr Banks». Ηταν η πρώτη φορά που ο ιρλανδός ηθοποιός μιλούσε γι’ αυτή τη σχέση.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2009 στο νοσοκομείο Σένταρς Σινάι του Λος Αντζελες, όταν η 75χρονη Τέιλορ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, ενώ ο 34χρονος Φάρελ περίμενε για τη γέννηση του μικρότερου γιου του. Ηταν εκείνη τη στιγμή που της έστειλε λουλούδια κι εκείνη παρήγγειλε στον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεών της να στείλει «σε αυτό το παλιόπαιδο» μία ορχιδέα μαζί με ένα χειρόγραφο σημείωμά της.

Υστερα από αυτή την αμοιβαία χειρονομία έκφρασης συναισθημάτων εκτίμησης, ο Κόλιν Φάρελ και η Λιζ Τέιλορ άρχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά αργά μέσα στη νύχτα, καθώς και οι δυο τους ήταν μεταμεσονύχτιοι τύποι. «Μιλούσαμε λέγοντας διάφορα και φτάναμε έως το ξημέρωμα. Τη λάτρευα. Ηταν μία εντυπωσιακή, εκπληκτική γυναίκα», είπε.