Νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης από τις υπηρεσίες ελέγχου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Τα απόβλητα, στα οποία περιλαμβάνονταν γάζες και βαμβάκια με αίμα, σωληνάκια, οροί κ.α., είχαν μεταφερθεί με δημοτικά απορριμματοφόρα, και προέρχονταν από δημόσια και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής. Μετά τον εντοπισμό τους ειδοποιήθηκαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος της Περιφέρειας, η αστυνομία και η αρμόδια εισαγγελία.

Όπως επισημαίνει ο ΕΔΣΝΑ, σε σχετική ανακοίνωσή του, πρόκειται για την πέμπτη φορά μέσα σε ένα μήνα και η τέταρτη μέσα σε 10 ημέρες που εντοπίζονται στον ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απορρίμματα. «Από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ έχουν εντοπίσει περισσότερους από 20 τόννους επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων από 10 δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής» αναφέρεται σχετικά.

Από πλευράς του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός δήλωσε ότι η κατάσταση με τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απορρίμματα «έχει πλέον ξεφύγει. Κάποιοι ανεύθυνοι βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δυστυχώς το κάνουν κατά συρροή».

Η πολιτεία τόσα χρόνια «έθαβε το πρόβλημα» στον ΧΥΤΑ Φυλής ανέφερε ο κ. Σγουρός, ο οποίος ζητεί τη λήψη μέτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από