Πενήντα χρόνια μετά το σκάνδαλο Προφιούμο και την παραίτηση της κυβέρνησης Μακμίλαν στην Αγγλία, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ανεβαίνουν σε λίγες ημέρες στη σκηνή του θεάτρου Ολντγουιτς, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου. Με το μιούζικαλ «Στίβεν Γουόρντ» του Αντριου Λόιντ Βέμπερ. Ενα έργο με θέμα την άνοδο και την πτώση του Στίβεν Γουόρντ, ενός από τα πρόσωπα-κλειδιά στο σκάνδαλο Προφιούμο, που αυτοκτόνησε λίγο πριν από την ανακοίνωση της ποινής του από το δικαστήριο.

«Η ατμόσφαιρα στο Τύπο της εποχής ήταν εναντίον της κυβέρνησης Μακμίλαν και η αστυνομία είχε λάβει εντολές να βρει κάτι για να ενοχοποιηθεί ο Γουόρντ και να τον ωθήσουν σε μία απολογία για ό,τι πήγε λάθος», είπε ο Λόιντ Βέμπερ στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την παράσταση.

Η Μάντι Ράις Ντέιβις, το όνομα της οποίας είχε συνδεθεί επίσης με το ροζ σκάνδαλο, έσπευσε να προσφέρει τη βοήθειά της και να γίνει σύμβουλος του Λόιντ Βέμπερ.

Σύμφωνα με τον συνθέτη, ο Γουόρντ ήταν ο «αποδιοπομπαίος τράγος» της ερωτικής υπόθεσης στην οποία εμπλέχθηκαν ο υπουργός των Τόρηδων Τζον Προφιούμο και τα δύο κολ γκερλ Κρίστιν Κίλερ και Μάντι Ράις Ντέιβις. Ο συνθέτης μάλιστα του νέου μιούζικαλ έχει αναλάβει την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του νεκρού και έχει γράψει και ένα βιβλίο σχετικά με την υπόθεση, με τίτλο «Ο Στίβεν Γουόρντ ήταν αθώος».

Ολόκληρη η αλήθεια δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί πριν από το 2046, αφού ο φάκελος της υπόθεσης θα παραμείνει κλειστός. Στο μεταξύ όμως έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία. Πέτρα του σκανδάλου ήταν η Κριστίν Κίλερ, κολ γκερλ, μοντέλο και χορεύτρια σε καμπαρέ, που εκείνη την εποχή ζούσε στο σπίτι του Στίβεν Γουόρντ, ενός πλούσιου Λονδρέζου με ευρύ κοινωνικό κύκλο ο οποίος αναλάμβανε να φέρνει σε επαφή επιφανείς Βρετανούς με ωραίες νεαρές καλλιτέχνιδες αμφιβόλου ηθικής.

Ο υπουργός των Τόρηδων Τζον Προφιούμο ερωτεύτηκε την Κίλερ ένα βράδυ του 1961, σε ένα από τα πάρτι του Γουόρντ. Τον Σεπτέμβριο του 1963 η κυβέρνηση διέταξε τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας και υπό το βάρος του σκανδάλου ο 92χρονος Συντηρητικός πρωθυπουργός Χάρολντ Μακμίλαν αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο οστεοπαθητικός Στίβεν Γουόρντ κατηγορήθηκε ότι έβγαζε χρήματα από ανήθικες δραστηριότητες, προωθώντας όμορφα κορίτσια ελαφρών ηθών όπως η Κριστίν Κίλερ και η φίλη της Μάντι Ράις Ντέιβις. Και μία ημέρα πριν από την ετυμηγορία που τον έκρινε ένοχο και την ανακοίνωση της ποινής του αυτοκτόνησε λαμβάνοντας υπερβολική δόση χαπιών.