Η Μπενφίκα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο δικέφαλος του βορρά αν ξεπεράσει το πορτογαλικό εμποδιό του, τότε θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι, Ντνιέπρ – Τότεναμ.

Το πρώτο ματς για τους «32» θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στην Τούμπα και η ρεβάνς στην Πορτογαλία στις 27. Εφόσον προκριθεί, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας στις 13 Μαρτίου και ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη στις 20/3.

Ο Κώστας Κατσουράνης θα επιστέψει σε γνώριμα μέρη και κατά κάποιο τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «κατάσκοπος» του δικεφάλου, αφού έχει παίξει στην ομάδα της Λισαβώνας.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Ντνιέπρ-Τότεναμ, Μπέτις-Ρούμπιν Καζάν, Σουόνσι-Νάπολι, Γιουβέντους-Τραμπζονσπόρ, Μάριμπορ-Σεβίλλη, Βιτόρια Πλζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τσερνομόρετς-Λυών, Λάτσιο-Λουντογκόρετς, Εσμπιεργκ-Φιορεντίνα, Αγιαξ-Σάλτσμπουργκ, Μακάμπι τελ Αβιβ-Βασιλεία, Πόρτο-Αϊντραχτ, Ανζί-Γκενκ, Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια, Σλόβαν Λίμπερετς-Αλκμααρ.

Τα ζευγάρια των 16:

Σλόβαν Λίμπερετς/Αλκμααρ-Ανζί/Γκενκ

Λάτσιο/Λουντογκόρετς-Ντιναμό Κιέβου/Βαλένθια

Πόρτο/Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σουόνσι/Νάπολι

Τσερνομόρετς-Λιόν/Βικτόρια-Πλζεν/Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μάριμπορ/Σεβίλλη-Μπέτις/Ρούμπιν Καζάν

Ντνιέπρ/Τότεναμ-ΠΑΟΚ/Μπενφίκα

Μακάμπι Τελ Αβίβ/Βασιλεία-Άγιαξ/Σάλτσμπουργκ

Γιουβέντους/Τραμπζονσπόρ-Εσμπιεργκ/Φιορεντινα

Τα ματς για τους «16» έχουν οριστεί στις 13 και 20 Μαρτίου.

Η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα προέρχεται απότον Champions League και κατέληξε στο Europa League λόγω Ολυμπιακού, αφού οι Πειραιώτες κατάφεραν να την αφήσουν εκτός «16». Οι Πορτογάλοι συγκέντρωσαν 10 βαθμούς στον όμιλο, αλλά δεν ήταν αρκετοί αφού ο Ολυμπιακός στην ισοβαθμία ήταν καλύτερος.

Η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους βρίσκεται στην 2η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος σε ισοβαθμία με την Πόρτο και κυνηγάει την Σπόρτινγκ, του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Η Μπενφίκα μετράει 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (στην πρεμιέρα).

Μόλις δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Την περίοδο 1999-2000 για τον β’ γύρο του UEFA CUP, η Μπενφίκα είχε πάρει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Μάλιστα και στα δύο παιχνίδια είχαν επικρατήσει οι φιλοξενούμενοι.