Με γοργούς ρυθμούς αλλά χωρίς εκπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει η αναπλήρωση του χαμένου χρόνου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε χθες στη συντονιστική ομάδα της Συνόδου των Πρυτάνεων, με τους οποίους συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ότι το εξάμηνο θα πρέπει να διεξαχθεί πλήρως, ακόμη και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα μέχρι τις αρχές Αυγούστου και να περικοπούν αργίες. Είπε ακόμη ότι αν και όπου προκύψουν ελλείψεις λόγω της διαθεσιμότητας θα αντιμετωπισθούν αμέσως. Πηγές του υπουργείου έλεγαν επίσης χθες ότι έως την Παρασκευή οι περισσότερες σχολές και τμήματα του Καποδιστριακού αναμένεται να βγάλουν πρόγραμμα και για τα δύο εξάμηνα.

Ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος, χαιρέτισε το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη αυτή, ζήτησε όμως ξανά την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης που εκκρεμμεί εις βάρος του πρύτανη του Καποδιστριακού Θεοδόση Πελεγρίνη. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Πελεγρίνης που επρόκειτο να καταθέσει ανωμοτί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διενεργεί έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρύτανη για το λουκέτο στο Καποδιστριακό, θα καταθέσει τελικά σχετικό υπόμνημα την Παρασκευή.

Οι πρυτάνεις ζήτησαν ακόμη τη δημιουργία νέων θέσεων εκπαιδευτικού τεχνικού προσωπικού και ενδοϊδρυματική κινητικότητα για τη διασφάλιση των θέσεων των διοικητικών υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ συζήτησαν με τον Κ. Αρβανιτόπουλο και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα, λόγω της μείωσης κατά 15% του προϋπολογισμού τους για το 2014. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε ότι η χρηματοδότηση γίνεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ενώ εκείνοι χαρακτήρισαν την Παιδεία επένδυση για το μέλλον και όχι δαπάνη, ζητώντας να τεθεί εκτός Μνημονίου.