Στα άκρα έχει φθάσει η κόντρα ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της απεργιακής επιτροπής, που θεωρεί έκπτωτο το ΔΣ του συλλόγου.

Το ΔΣ του συλλόγου, με ανακοίνωσή του, κήρυξε λήξη της απεργίας, ενώ η απεργιακή επιτροπή καλεί σε νέα γενική συνέλευση σήμερα, Παρασκευή προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον της κινητοποίησης

Μετά την ανακοίνωση του ΔΣ με την οποία γνωστοποιούσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα καλύπτει στο εξής κανέναν υπάλληλο που δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του, εξέδωσε ανακοίνωση και η απεργιακή επιτροπή, σύμφωνα με την οποία η απεργία συνεχίζεται έως την Παρασκευή, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης την Τετάρτη και καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους σε νέα γενική συνέλευση σήμερα, Παρασκευή.

Το ΔΣ του συλλόγου αμφισβήτησε την απόφαση της γενικής συνέλευσης για συνέχιση της απεργίας, που βρίσκεται στην 14η εβδομάδα και η απεργιακή επιτροπή υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου του ΔΣ του συλλόγου.

Επί της πρότασης μομφής στήθηκαν κάλπες. Αν και η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη, η πρόταση υπερψηφίστηκε και το προεδρείο του ΔΣ κηρύχθηκε έκπτωτο.

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής.

Η απεργιακή επιτροπή δηλώνει ακόμη ότι το ΔΣ του συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» αναφέρει η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ.