ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων άναψε χθες η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ψηφίστηκαν τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, με τα οποία κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αύξηση στις τιμές των διοδίων απάντησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαψεύδοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν θα γίνει απολύτως τίποτα πριν λύσουμε τα θέματα των εναλλακτικών διαδρομών και το θέμα των εκπτώσεων ή του αναλογικού συστήματος. Είναι δική μου απόφαση και θα εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Υποδομών έχει δεσμευθεί ότι θα υπάρξει υβριδικό αναλογικό σύστημα στα διόδια, που για τους συχνούς χρήστες θα μειώνει έως και 50% το κόστος. Στο μόνο τμήμα που θα υπάρξει αύξηση είναι από τις Αφίδνες μέχρι τα Καμένα Βούρλα, καθώς αυτό προβλέπεται στην υπάρχουσα σύμβαση.
Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι η κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων δημιουργεί 20.000 θέσεις εργασίας με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην εθνική οικονομία, που «σωρευτικά μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5%».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από