Ενας από τους ισχυρότερους επενδυτές του πλανήτη θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Λάρι Φινκ, διευθύνοντα σύμβουλο και μεγαλομέτοχο του επενδυτικού οίκου BlackRock, ο οποίος κατόπιν διαγωνισμού ανέλαβε τον διαγνωστικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Φινκ θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

O 61χρονος, συνιδρυτής και μεγαλομέτοχος της BlackRock, καταλαμβάνει την 42η θέση της λίστας του «Φορμπς» μεταξύ των προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ η εταιρεία που διευθύνει διαχειρίζεται 4,1 τρισ. δολάρια.

Θα βρεθεί στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση του κ. Προβόπουλου που έγινε κατά την πρόσφατη ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της BlackRock αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς ο μεγαλοεπενδυτής έχει τοποθετηθεί θετικά για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, ενώ η εταιρεία του έχει ήδη επενδύσει σε ελληνικές επιχειρήσεις.