Αλλαγή φρουράς που αιφνιδίασε τους βουλευτές της ΝΔ έγινε χθες σε μία από τις τέσσερις γαλάζιες έδρες της Καρδίτσας έπειτα από την παραίτηση του βουλευτή Παύλου Σιούφα για σοβαρούς λόγους υγείας.

Με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο παραιτηθείς βουλευτής εκφράζει τη λύπη του για την απόφασή του να αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο και, γενικότερα, από την ενεργό πολιτική –απόφαση που οφείλεται «στις συστάσεις των γιατρών του μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Σιούφα, μεταφέροντας τις ευχές του για πλήρη αποκατάσταση της υγείας του και ευχαριστώντας τον για την άριστη συνεργασία τους το προηγούμενο 18μηνο της κοινοβουλευτικής θητείας του. Τη θέση του κ. Σιούφα κατέλαβε από χθες ο 34χρονος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πρώτος επιλαχών ΝΔ στην Καρδίτσα (στη φωτογραφία, από την ορκωμοσία του). Πρόκειται για τον γιο του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου που επιστρέφει στα βουλευτικά έδρανα μετά την περίοδο 2007-2009.