Τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη επέλεξαν οι ιδιοκτήτες μιας αλυσίδας ταχυφαγείων στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν τα McDonald’s.

O έλληνας μπασκετμπολίστας ο οποίος παίζει στην Μακάμπι του Τελ Αβίβ πρωταγωνιστεί, ντυμένος μάλιστα σαν αρχαίος Ελληνας, στη νέα διαφημιστική εκστρατεία της Burgeranch, η οποία μετράει 107 εστιατόρια στο Ισραήλ και είναι ο βασικός αντίπαλος των McDoland’s.

Η επιλογή του «Big Sofo» για τη διαφήμιση των χάμπουργκερ στο Ισραήλ δεν είναι τυχαία. Κατ’ αρχάς ο 28χρονος μπασκετμπολίτσας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Τελ Αβίβ αφού μετράει τρεις σεζόν με τη φανέλα της Μακάμπι.

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης στη διάρκεια των γυρισμάτων του διαφημιστικού

Επιπλέον όμως, στο Ισραήλ κυκλοφορεί υπό τη μορφή δημοσιογραφικού ανεκδότου μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον θηριώδη Σοφοκλή και τους διαιτητές ενός αγώνα. Οταν εκείνος διαμαρτυρόταν για μια φάση οι διαιτητές φέρονται να του απάντησαν «τράβα να φας κάνα χάμπουργκερ».

Ο ίδιος ο Σχορτσιανίτης διέψευσε το περιστατικό αλλά η σχέση του με τα χάμπουργκερ εδραιώθηκε μεταξύ των φιλάθλων στο Ισραήλ. Αλλωστε και την εποχή που έπαιζε στη Θεσσαλονίκη για τον Αρη ήταν γνωστό ότι ο Σχορτσιανίτης είχε πάρει πολύ βάρος επειδή έτρωγε πολλά χάμπουργκερ.