Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, δεν απογοητεύτηκε από τις αντιπάλους της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Οπως είπε μάλιστα στην πορτογαλική τηλεόραση, θα μπορούσε η ελληνική ομάδα να έχει και χειρότερη κλήρωση.

«Είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχουν και πιό δύσκολες ομάδες με τις οποίες θα μπορούσαμε να κληρωθούμε», είπε ο πορτογάλος τεχνικός «Κάθε ποδοσφαιρική σχολή έχει τις δικές της ιδιομορφίες. Λένε ότι η ελληνική ομάδα αγωνίζεται αμυντικά, αλλά αυτό θα το δούμε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ: «Είναι ένα πολύ ανοιχτό γκρουπ αυτό που κληρωθήκαμε και αυτή τη στιγμή εκτιμώ πως όπως εμείς έτσι και όλοι οι υπόλοιποι στον όμιλο είναι ικανοποιημένοι με την κλήρωση. Πρόκειται για ένα απόλυτα ισορροπημένο γκρουπ όπου όλα μπορούν να συμβούν, όπως ήταν και ο όμιλός μας στην τελική φάση του Euro 2012 με την Πολωνία, τη Ρωσία και την Τσεχία. Ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ποσοστό 55% έναντι των υπολοίπων η Κολομβία με όλες τις άλλες ομάδες να είναι στο 45%. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αναλύσουμε και να μελετήσουμε όσο καλύτερα γίνεται τους αντιπάλους μας, ώστε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στα γήπεδα της Βραζιλίας και να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας».

Ο Γιώργος Καραγκούνης πρόσθεσε: «Όσοι έχουμε παίξει ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα όσοι έχουμε συμμετάσχει σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως το Μουντιάλ 2014, ξέρουμε καλά ότι η ευκολία ή η δυσκολία των κληρώσεων καθορίζεται από την ίδια την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία μετά τη κλήρωση είναι αν οι διεθνείς θα είμαστε έτοιμοι, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όταν έρθει η ώρα των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι’ αυτό, όμως, να μην αμφιβάλει κανείς. Θα έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όπως αρμόζει στη σύγχρονη ιστορία της Εθνικής Ομάδας. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση του τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία μας και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το σκοπό μας με όλες μας τις δυνάμεις».

«Σε μία τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πάμε όλοι μαζί να τα δώσουμε όλα στην παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου», έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδού. Οι κληρώσεις είναι πάντα περίεργες, αφού δεν γνωρίζεις πως θα είναι οι ομάδες μετά από έξι μήνες. Θα πάμε για να τα δώσουμε όλα και να πετύχουμε. Σίγουρα, ο στόχος μας είναι να περάσουμε τον όμιλο», είπε ο Κώστας Κατσουράνης.

«Δεν θα πάμε στη Βραζιλία απροετοίμαστοι. Κάποια παιδιά, το ζήσαμε αυτό και πριν από τέσσερα χρόνια. Εχουμε εμπειρία και θέλουμε να απολαύσουμε το τουρνουά, να έχουμε τρία καλά παιχνίδια και θα είναι επιτυχία αν προκριθούμε στην επόμενη φάση. Το θέλουμε, δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο», πρόσθεσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης