Ηχογραφήσεις από τη συγκλονιστική υπόθεση του σχολείου στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου πέρυσι 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση ενόπλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας τις στιγμές φρίκης που έζησαν τα θύματα του 20χρονου Ανταμ Λάνζα.

Ο Λάνζα αφού πρώτα σκότωσε τη μητέρα του στο σπίτι τους, εισήλθε στο σχολείο και ανοίγοντας πυρ σκότωσε 20 παιδιά και 6 καθηγητές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι ηχογραφήσεις, που περιέχουν κυρίως κλήσεις προς το κέντρο της άμεσης δράσης, ίσως αποτελούν τα τελευταία στοιχεία που πρόκειται να προστεθούν στην υπόθεση, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Σε μια από αυτές, μία γυναίκα που δηλώνει ότι είναι δασκάλα, ακούγεται να λέει ότι έχει πυροβοληθεί στο πόδι. Ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης δράσης τη συμβουλεύει να ασκήσει πίεση στην πληγή προκειμένου να περιορίσει την αιμορραγία.

«Υπάρχουν ακόμα παιδιά σε αυτό το δωμάτιο», ακούγεται η δασκάλα να λέει συγκλονισμένη. «Είσαι καλά τώρα;», την ρωτούν από την άμεση δράση. «Προς το παρόν ναι», απαντά χωρίς όμως να υπάρχει σιγουριά στη φωνή της.

Την Τρίτη, ο διευθυντής του σχολείου, Τζον Ρίντ, έστειλε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς των μαθητών του σχολείου ενημερώνοντάς τους ότι το υλικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα θα αναπαραχθεί από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και ότι θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους, καθώς το άκουσμα των ηχητικών ντοκουμέντων ίσως τους προκαλέσει «συναισθηματική φόρτιση».

Την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας Στίβεν Σεντίνσκι, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του σχετικά με την υπόθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Λάνζα έδρασε μόνος του και ότι τα κίνητρα πίσω από την επίθεση μπορεί «να μην απαντηθούν ποτέ».