Eχει τις περισσότερες πωλήσεις στη βρετανική ιστορία με μόλις τέσσερις δίσκους στη 14χρονη πορεία της, επιμένει όμως να ακολουθεί διαφορετική τροχιά από εκείνη ενός «κανονικού» ποπ σταρ. Η ακριβοθώρητη Ντάιντο με αφορμή το νέο της CD «Greatest Ηits by Dido» –μια συλλογή με τις έως τώρα επιτυχίες της αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί τίποτα από αυτά που θα μπορούσε να απολαμβάνει!

Το χρυσό κορίτσι της βρετανικής ποπ θα μπορούσε να έχει μια πιο λαμπερή καθημερινότητα. Διαθέτει άλλωστε την οικονομική άνεση να αποκτήσει ό,τι θέλει, αφού από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1999 –με το «No Angel» που περιείχε το ντουέτο με τον Εμιμεμ –έως σήμερα έχει πωλήσει 38.000.000 CD. «Αυτά που θέλω είναι πολύ απλά πράγματα», λέει στις πρόσφατες –και σπάνιες –συνεντεύξεις της που παραχωρεί.

Η 41χρονη τραγουδοποιός εξηγεί ότι αυτό που την κάνει ευτυχισμένη και ισορροπημένη δεν είναι η επιτυχία αλλά μια φυσιολογική ζωή. Αν και από την πρώτη επιτυχία της έγινε το αγαπημένο πρόσωπο για τις ιλουστρασιόν σελίδες των περιοδικών, εν τούτοις ο Τύπος την υποδέχθηκε και την αντιμετώπισε με τον τρόπο που ήθελε. Οπως αναφέρει: «Εδειξαν πολύ σεβασμό και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».

Η ζωή της Ντάιντο πάει, όπως λέει, από το καλό στο καλύτερο: έχει απαλλαγεί από τις κρίσεις πανικού από τις οποίες βασανιζόταν για χρόνια και δεν έχει πια την ανασφάλεια που τη διακατείχε. Φυσικά σημαντικό ρόλο, όπως εξηγεί, έχουν οι στιγμές ηρεμίας δίπλα στον σύζυγό της, μυθιστοριογράφος στο επάγγελμα, Ρόχαν Γκάβιν. Και φυσικά ο μόλις δύο ετών γιος τους, δίνει στην καθημερινότητά της Ντάιντο μαγικές εικόνες: «Ο Στάνλεϊ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ακριβώς τι κάνω. Οταν έρχεται η μπάντα στο σπίτι για να κάνουμε πρόβες δεν χάνει την ευκαιρία να γίνει… μέλος».

Η Ντάιντο δεν χορταίνει να περιγράφει τις ιστορίες με τον γιο της. «Μου κάνει εντύπωση που όταν τον ρωτάνε τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς απαντάει ξεκάθαρα «γράφει βιβλία». Ομως όταν τον ρωτάνε για τη δουλειά της μαμάς απαντάει: «Η μαμά τρώει βιβλία»». Φυσικά και το παιδί, όπως λέει η Ντάιντο, έχει κάποιο δίκιο γιατί όταν δεν ασχολείται με τη μουσική είναι συνεχώς με ένα βιβλίο στο χέρι. Και αυτό άλλωστε είναι μια συνήθεια που είχε από μικρή. Με κλασικές σπουδές στη μουσική, δεν είχε ποτέ στο μυαλό της να ασχοληθεί επαγγελματικά. Αυτή όμως η ανατροπή στη ζωή της παραδέχεται ότι της δίνει χαρά αφού, όπως εξηγεί, «η μουσική τελικά είναι το καταφύγιό μου».