Τυχερός στάθηκε ο Δημήτρης Σιόβας ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα της εθνικής μας με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι. Ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε ιατρικές εξετάσεις στο θεραπευτήριο Metropolitan και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έχει υποστεί ήπια κάκωση (του έχει δημιουργήσει οίδημα) στο δεξί γόνατο.

Ο Σιόβας πήρε οδηγίες από τον γιατρό του Ολυμπιακού Χρήστο Θέο και θα αρχίσει πρόγραμμα αποκατάστασης για να είναι ετοιμοπόλεμος το συντομότερο δυνατό. Ο Μίτσελ πιθανότατα θα τον προφυλάξει στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή το ερχόμενο Σάββατο με στόχο να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς» την ερχόμενη Τετάρτη για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι διεθνείς επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και ακολούθησαν πρόγραμμα χαλάρωσης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην αμυντική λειτουργία.

Ο Μήτρογλου

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο τεχνικός της Ντόρτμουντ Γιούργκεν Κλοπ για να τσεκάρει -για άλλη μία φορά- τον Κώστα Μήτρογλου στο ματς Ρουμανίας-Ελλάδας. Ο φορ του Ολυμπιακού σημείωσε γκολ (συνολικά τρία εις βάρος των Ρουμάνων) και ο Κλοπ –σύμφωνα με τους Γερμανούς-είναι θετικός στη μεταγραφή του. Ο γερμανικός σύλλογος ψάχνει να βρει τον αντικαταστάτη του επιθετικού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και φαίνεται ότι έχει καταλήξει στον Πιστολέρο.

Ωστόσο η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Η Ιντερ έχει ήδη προσεγγίσει το γραφείο μάνατζερ του εκπροσωπεί τον 25χρονο διεθνή επιθετικό και έχει πληροφορηθεί για τη ρήτρα (8 εκατ. ευρώ), τις ετήσιες απολαβές του (600.00 ευρώ ) και τη λήξη του συμβολαίου του (30 Ιουνίου 2016).

Εξάλλου ο Μήτρογλου έχει περάσει από το μικροσκόπιο των Λίβερπουλ, Αρσεναλ, Ρόμα, Μπενφίκα, Βέρντερ Βρέμης, Χαλ, Ζενίτ.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι δεν θα βιαστεί για να παραχωρήσει τον Μήτρογλου. Το πιθανότερο είναι να περιμένει έως το καλοκαίρι για να αγωνιστεί στο Μουντιάλ. Η μετοχή του Πιστολέρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχει την προοπτική να εκτιναχθεί στα ύψη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με τη συμμετοχή του Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Μήτρογλου με αυξημένες αποδοχές για να ανεβάσει τη ρήτρα.

Ο Εντερ

Στην Πορτογαλία υπάρχουν νέα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση μεταγραφής του 25χρονου επιθετικού Εντερ της Μπράγκα. Ο πορτογαλικός Τύπος κοστολογεί τον Εντερ στο ποσόν των 8 εκατ. ευρώ και σημειώνει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού-Μπράγκα, ενώ στην υπόθεση της μεταγραφής του έχει εμπλακεί η Τότεναμ. Πάντως-τονίζεται- ότι η Μπράγκα λόγω οικονομικών προβλημάτων ενδέχεται να παραχωρήσει τα δικαιώματα του με λιγότερα χρήματα.

Το χρέος της Ιντεπεντιέντε

Ο πρόεδρος της Ιντεπεντιέντε , Χαβιέρ Καντέρο, σε ραδιοφωνική συνέντευξη ισχυρίστηκε πως η ομάδα του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για την επίλυση σε ότι αφορά την οφειλή για τον Νούνιες.

«Είμαστε σε συζητήσεις και με τον Ολυμπιακό και με την Κρουζεϊρο για βρούμε λύση σε ότι αφορά τις οφειλές μας στις δύο ομάδες λόγω των Νούνιες και Φαρίας. Προσπαθούμε να τα βρούμε έτσι ώστε να αποπληρώνουμε τμηματικά το χρέος μας», υποστήριξε ο Καντέρο ο οποίος διαφώνησε με το ύψος του χρέους.

«Οι οφειλές μας δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων τα ποσά που γράφονται. Υπάρχει χρέος αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο. Είμαστε σε συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις στην διοίκηση για να δώσουμε τις απαιτούμενες λύσεις και να μπορέσει να προχωρήσει η ομάδα», είπε ο πρόεδρος της Ιντεπεντιέντε.

Η κερκίδα του Ολυμπιακού στο Παρίσι

Εισιτήρια τέλος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ τα 1750 εισιτήρια που είχε προμηθευτεί εξαντλήθηκαν και έτσι η ομάδα του Μίτσελ θα έχει στο πλευρό της τη βοήθεια μικρής κερκίδας στο γήπεδο των Παριζιάνων.

Εξάλλου ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση ενημερώνει τους φιλάθλους ότι τα εισιτήρια του αγώνα με τον Πανθρακικό που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο δημοτικό στάδιο της Κομοτηνής θα διατίθενται την Πέμπτη(10.00-17.00) και την Παρασκευή(10.00-14.00)από τα γραφεία της διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ στο Γ. Καραϊσκάκης. Η τιμή τους είναι 15 ευρώ.

Πένθος στον Ολυμπιακό

Μετά από χρόνια προβλήματα υγείας απεβίωσε ο Κώστας Παπάζογλου σε ηλικία 77 ετών. Η παλιά δόξα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε επί σειρά επτά ετών στην επίθεση του Ολυμπιακού (από το 1957 έως το 1964) , σημειώνοντας 26 γκολ.

Με τους Ερυθρόλευκους πανηγύρισε την κατάκτηση δύο τίτλων στο πρωτάθλημα και πέντε Κυπέλλων. Ο Παπάζογλου ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μίλαν (2-2) στο παλιό Γ. Καραϊσκάκης τον Σεπτέμβριο του 1959.