Για τις 25 Νοεμβρίου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, και τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση χρηματικού ποσού, που έλαβε από τη μητρική Siemens το 1998 και το 2000.

Η δίκη διεκόπη λόγω της αποχής των δικηγόρων που είχε εξαγγελθεί από την προηγούμενη Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιματηρό περιστατικό με το μαχαίρωμα δικαστικής υπαλλήλου έξω από γραφείο ανακρίτριας στην Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τάσος Μαντέλης νομιμοποίησε παράνομα χρήματα που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Μαντέλη -ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν προεκλογική χορηγία και όχι αντάλλαγμα- παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.