Δύο ημέρες αφότου ζήτησε συγγνώμη επειδή είχε καπνίσει κρακ, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν είναι τοξικομανής, ο δήμαρχος του Τορόντο Ρομπ Φορντ παραδέχτηκε σήμερα ότι ήταν «σε κατάσταση μέθης» σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Toronto Star.

Στο θολό βίντεο, διάρκειας 80 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια, ο Φορντ εμφανίζεται ταραγμένος, χτυπάει τα χέρια του μεταξύ τους και επαναλαμβάνει μηχανικά ότι θέλει να σκοτώσει κάποιον.

Τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο τον παρακινεί να συνεχίσει.

«Θα πεθάνει, ή αυτός, ή εγώ» ακούγεται να λέει ο δήμαρχος, αναφερόμενος σε κάτι που συμβαίνει «σ’ αυτό το ρινγκ» και προσθέτει:

«Χρειάζομαι δέκα λεπτά για να βεβαιωθώ ότι πέθανε. Θα έχει τελειώσει σε πέντε».

Συνεχίζοντας, ανάμεσα σε βρισιές, ο Φορντ λέει ότι «θα τον σκοτώσει τον μπάσταρδο, θα είναι φόνος εκ προμελέτης» και περιγράφει ότι «θα του κόψει το λαιμό» και «θα του βγάλει τα μάτια».

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του βίντεο ο Φορντ βγήκε από το δημαρχείο για να ζητήσει και πάλι συγγνώμη.

«Το μόνο που μπορώ να πω, ξανά, είναι ότι έχω κάνει λάθη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαβεβαιώσω το λαό ότι… Δεν ξέρω τι να πω. Προφανώς, ήμουν πολύ, πολύ μεθυσμένος», είπε.

Αφού, επί έξι μήνες, διέψευδε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ότι έχει καπνίσει κρακ, ο δήμαρχος παραδέχτηκε την Τρίτη την ύπαρξη ενός βίντεο που τον δείχνει να παίρνει ναρκωτικά. Αρνήθηκε όμως να παραιτηθεί και, αντιθέτως, ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.