Στην εντατική οδηγήθηκε ο Τζαουάϊ λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Γαλατάσαραϊ, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο σέντερ της τουρκικής ομάδας, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, σημειώνοντας 22 πόντους, διακομίστηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας αφού ένιωσε ίλιγγο και μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του σώματός του (από τον ώμο ως το πόδι), όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ.

Από τους γιατρούς εκφράστηκαν φόβοι για καρδιακό επεισόδιο και για τον λόγο αυτό διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Σύμφωνα με τούρκικα δημοσιεύματα, ο Τζαουάϊ μπορεί να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά! Στο πλευρό του παίκτη βρίσκεται και η «αιώνια» αντίπαλος, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης: «Ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα. Οι παίκτες μας βρίσκονται στο πλευρό του».

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία δημοσιεύματα δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του, ενώ κάποιοι αναφέρουν ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής του στο παρκέ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλατασαράι για να το μεταβιβάσει με την σειρά της στον Τζαουάι.

«Λίγα λεπτά μετά τη προσγείωση μας στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε το περιστατικό με τον αθλητή σας, Nate Jawai. Οι θετικές σκέψεις και οι θερμότερες ευχές μας για ανάρρωση τον συνοδεύουν. Ευχόμαστε σύντομα να τον αντιμετωπίσουμε και πάλι στα παρκέ» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι παίκτες του Ολυμπιακού.