Αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο θα μεταβεί την προσεχή Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ θα συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρίση, εφαρμοζόμενες πολιτικές και συνέπειες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια» που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/Ομάδα Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χρυσόγελος.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί έλληνες ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και δημοσιογράφοι. Θα συμμετάσχει επίσης η Ρεμπέκκα Χαρμς, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Γιάννης Μυλόπουλος, πρύτανης ΑΠΘ, προεδρεύων Συνόδου Πρυτάνεων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου, Πάρις Τσάρτας, πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος του προεδρείου της Συνόδου και η Ελένη Καραμαλέγκου, πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.