Στο λιτό Κολέγιο Εκπαίδευσης της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, επέλεξε να κατοικεί ο αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ, για το διάστημα που θα χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Καμπρα.

Ο κ. Αμποτ θα έχει στη διάθεσή του και την άλλη πρωθυπουργική κατοικία, στο Κιριμπίλι του Σίδνεϊ, ωστόσο η απόφασή του να μην επιλέξει για προσωρινή κατοικία, ένα ακριβό σπίτι, ή ξενοδοχείο, αλλά τον ξενώνα ενός κολεγίου, σχολιάστηκε θετικά από τον Τύπο.

Είναι γνωστό σε όλους πως ο Τόνι Αμποτ είναι δρομέας, ναυαγοσώστης, ποδηλάτης και πυροσβέστης. Επιπλέον, ως δεινός αθλητής, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει καμία από τις αθλητικές του δραστηριότητες και συνήθειες που συνετέλεσαν, όπως λέει αστειευόμενος ή μη, στο ν’ ανέβει στον πρωθυπουργικό θώκο. Άλλωστε, δεν αξιολογείται ως τυχαίο το ότι αμέσως μετά την εκλογική του νίκη πήγε για ποδήλατο.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις φωτιές» δηλώνει εκ μέρους του, ο Trent Dowling, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υπαίθρου Ν.Ν.Ουαλίας. «Είναι ένας ταλαντούχος πυροσβέστης».

Πάντως, οι υπεύθυνοι ασφάλειας του πρωθυπουργού έχουν ήδη πονοκεφαλιάσει, καθώς θα πρέπει να είναι στο πλάι του όταν τρέχει, κολυμπά, σβήνει φωτιές ή μένει σε σκηνές με Αβοριγίνους όπως έκανε και, όπως λέει, θα συνεχίσει να κάνει.