Ανατολικογερμανίδα, γεννημένη όμως στο Αμβούργο ως Ανγκελα Δωροθέα Κάσνερ. Το νεανικό της όνειρο ήταν ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στον Καύκασο, για το οποίο διέσχισε παράνομα τη Σοβιετική Ενωση. Η «αμαρτία» της νεότητάς της ήταν η συμμετοχή  στη νεολαία του καθεστωτικού κόμματος FDJ.
Σπουδές. Εχει διδακτορικό στη Φυσική. Η πρώτη θέση εργασίας ήταν στην Ακαδημία Επιστημών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Μέλος της CDU από το 1990. Το βράδυ που έπεσε το Τείχος πήγε για σάουνα. Εγινε το πολιτικό «κορίτσι» του Χέλμουτ Κολ, αλλά τον εκθρόνισε από πρόεδρο του κόμματος. Για τα μέλη του κόμματός της CDU είναι πολύ Σοσιαλδημοκράτισσα. Αλλά ύστερα από δύο θητείες παραμένει η «υποψήφια της καρδιάς τους»: στο τελευταίο συνέδριο εγκρίθηκε με 98%.
Οι εχθροί της στο κόμμα καρατομήθηκαν ή πήραν μόνοι τους αποστάσεις. Οι φίλοι της «φοβούνται» τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.
Επαγγελματική προοπτική: να επανεκλεγεί Καγκελάριος. Οι δημοσκοπήσεις τής δίνουν στην απευθείας εκλογή 56%.
Μέθοδος επίλυσης προβλημάτων την οποία προτιμά: η αναβολή λήψης απόφασης. Ακούει όμως προσεκτικά τον συνομιλητή της. Ο βιογράφος της Βόλφγκανγκ Στοκ λέει ότι «προτιμά να κλείνει το στόμα παρά να πει μια κουβέντα παραπάνω που θα ανοίξει πληγές».
Ατεκνη, παντρεμένη σε δεύτερο γάμο εδώ και 14 χρόνια.
Αγαπημένο σπορ, η πεζοπορία. Αγαπημένη ομάδα, η Εθνική Γερμανίας.
Το προεκλογικό ζήτημα που αναδεικνύει: η πορεία
της Ευρώπης.
Οι Φιλελεύθεροι είναι η προτίμησή της και για τη μελλοντική κυβέρνηση. Θεωρεί ότι «η κεντροδεξιά κυβέρνηση ήταν η καλύτερη μετά την επανένωση».
Η προεκλογική υπόσχεση με το μεγαλύτερο κόστος είναι η διάσωση του ευρώ.
Πρώτη ξένη γλώσσα είναι τα ρωσικά. Τα έμαθε σε διακοπές στη Σοβιετική Ενωση.
Στον πόλεμο του Ιράκ, το 2002, ήταν αποφασισμένη να συμμετάσχει στο πλευρό του Μπους.
Η βιογραφία της πούλησε 33.095 αντίτυπα μέσω του Αmazon.
Στις μουσικές προτιμήσεις της δηλώνει φανατική του ανατολικογερμανικού ροκ συγκροτήματος Karat και των Beatles. Ακούει κλασική μουσική και όπερα.
Αγαπημένο της φαγητό είναι το ρολό με πατάτες. Της αρέσει να μαγειρεύει τις Κυριακές. Προτιμά φαγητά με πράσινο λάχανο ή πατατόσουπα Πομερανίας.
Τα έσοδά της είναι 250.000 ευρώ, όσο η ετήσια αποζημίωση της Καγκελαρίου.
«Κανένα σεντ για την Ελλάδα», είχε πει σε προεκλογική ομιλία της, λίγο πριν από το πρώτο Μνημόνιο τον Μάιο του 2010.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από