Χρυσό και ασήμι έβγαλαν από τη λίμνη Ντανζεόν της Κορέας, το πρωί της Παρασκευής οι χρυσοθήρες της ελληνικής κωπηλασίας.

Τι και αν απέχουν σε αυτή τη χρονική περίοδο τα κορυφαία κουπιά της ελληνικής κωπηλασίας (Τσιάβου, Γιαζιτζίδου, αδελφοί Γκουντούλα).

Η εθνική ομάδα έχει μπολιαστεί με το πνεύμα του νικητή και συνεχίζει να καταπλήσσει.Έτσι λοιπόν σε μια ακόμα θριαμβευτική παρουσία (που ελπίζουμε θα έχει και συνέχεια το Σάββατο) για ένα από τα πλέον επιτυχημένα αθλήματα της χώρας μας,δυο ελληνικά πληρώματα κατέκτησαν δυο μετάλλια ένα χρυσό κι ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στην λίμνη Ντανζεόν.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το τετραπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών.Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας , Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής, με τους δύο τελευταίους να συμμετέχουν το Σάββατο το πρωί σε έναν ακόμα τελικό, αυτόν του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών.

Οι τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές που είχαν πάρει την πρόκριση από τον προκριματικό μπήκαν επικεφαλής της κούρσας από τα πρώτα μέτρα και κατάφεραν να διατηρήσουν την πρώτη θέση ως τον τερματισμό πανηγυρίζοντας έξαλλα το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.Δεύτερη έμεινε η βάρκα της Γερμανίας και Τρίτη αυτή της Ιταλίας

Τέταρτο μετάλλιο για την Κατερίνα Νικολαϊδου

Λίγο νωρίτερα στο κορυφαίο καλοκαίρι της ζωής της (πραγματικά ονειρεμένο) η Κατερίνα Νικολαΐδου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εφετινή της παρουσία με ένα ακόμα (τέταρτο συνολικά) μετάλλιο. Αυτή τη φορά η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών και μάλιστα αν και αγωνιζόταν σε μεγαλύτερη από την ηλικία της κατηγορία !

Κατά την διάρκεια της κούρσας απείλησε την πιο έμπειρη Αυστριακή Τάουπ Τραέρ που ήταν τελικά η μεγάλη νικήτρια ενώ άφησε πίσω της την Βρετανίδα Ρουθ Ουαλτσακ.

Με αυτό το μετάλλιο η 21χρονη πρωταθλήτρια έφτασε τα τέσσερα για φέτος αφού είχαν προηγηθεί τρία χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα , τους Μεσογειακούς αγώνες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, ενώ λίγο έλειψε να κάνει καρέ του χρυσού στην Κορέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Νικολαΐδου φέτος έκανε τη μεγάλη στροφή και πέρασε στην κατηγορία των ελαφρών βαρών , μια κίνηση που δικαιώνεται πανηγυρικά και με βάση τα αποτελέσματα.

Τα ξημερώματα ο Νίκος Αφεντούλης αγωνίστηκε στον τελικό Γ΄ του σκιφ ελ βαρών όπου κατέλαβε την 2η θέση και κατετάγη 14ος στον κόσμο.

«Το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου μας επιφύλασσε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα , ενώ περιμένουμε και το διπλό το Σάββατο. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά που ξεκίνησε με στόχο τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 είναι στη σωστή κατεύθυνση και όλη η ομάδα δουλεύει ιδανικά. Οι προσπάθειές μας είναι να συνεχίσουμε και να πάμε την ελληνική κωπηλασία πιο ψηλά απο την προηγούμενη τετραετία» τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος, για την σταθερή πορεία επιτυχιών παρά την τεράστια κρίση.

Φινάλε με ακόμη ένα τελικό

Η παρουσία των ελληνικών κουπιών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας ολοκληρώνεται λοιπόν το πρωί του Σαββάτου με ακόμη ένα μεγάλο τελικό. Το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο που πριν λίγες ώρες αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πλήρωμα του τετραπλού θα διεκδικήσουν ακόμη ένα μετάλλιο . Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 09:33 ώρα Ελλάδας. Αντίπαλοι του γαλανόλευκου πληρώματος οι : Γερμανία, Ιταλία , Ελβετία, Βρετανία και Νορβηγία.