Παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ την Παρασκευή – με καθυστέρηση δύο ημερών – η λίστα με τα ονόματα πενήντα γιατρών που εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο.

Κατά την συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Στέλιο Στασινόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποκαλύψεις του υπουργού Υγείας για γιατρούς – «πρωταθλητές» στην συνταγογράφηση, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) να ζητά «εδώ και τώρα» τα ονόματα των φερόμενων «ενόχων», ώστε να σταματήσει η διαπόμπευση ενός ολόκληρου κλάδου.

Ωστόσο, κατά την χτεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον ΙΣΑ, φαίνεται να εκτονώθηκε το «πολεμικό κλίμα» με τον κ. Γεωργιάδη να διευκρινίζει ότι «δεν μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «Θεωρούμε αυτονόητο τον έλεγχο που αναφέρει ο κ. υπουργός, αλλά ονόματα μόνο όταν υπάρχει ενοχή», προσθέτοντας ότι «κρίνουμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία σαφέστατα να δείχνουν ενοχή και παρακαλούμε προς κάθε κατεύθυνση σε αυτή τη δύσκολη εποχή να λέμε ποιος φταίει, γιατί φταίει και τότε να δημοσιοποιούμε ονόματα και διευθύνσεις. Διαφορετικά διαπομπεύεται όλος ο κλάδος, κάτι το οποίο δεν είναι στην πρόθεση κανενός».