Τη βούληση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει την υποβολή υποψηφιότητας της χώρας για τη διοργάνωση ενός εκ των ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2020 εξέφρασαν, στη συνάντηση που είχαν με το προεδρείο της ΕΠΟ, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου.

Υπενθυμίζεται ότι το EURO 2020 θα φιλοξενηθεί σε 12 ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη συνδιοργάνωση ενός ομίλου μαζί με κάποια γειτονική χώρα.

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου η UEFA θα δέχεται την κατάθεση ενδιαφέροντος από τις υποψήφιες χώρες, ενώ ο Απρίλιος του 2014 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας.

Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση «υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που προβάλλει την πατρίδα μας σε διεθνές επίπεδο και θα φέρει βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος».

«Μέσα στη δύσκολη αυτή δημοσιονομικά περίοδο για τη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο, αντισταθμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει στη χώρα μας μία τέτοια διοργάνωση, βλέπουμε θετικά τη σχετική πρόταση», τόνισε ο υπουργός στους παράγοντες της ΕΠΟ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετέφερε επίσης στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού την πρόταση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να διοργανώσει η Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της FIFA το 2016.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τις Εθνικές ομάδες, την κρατική επιχορήγηση στην Ομοσπονδία για τις Ενώσεις, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη Διαρκή Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας, τους προπονητές και τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από