Στο Μονακό χτυπάει η καρδιά των Ερυθρολεύκων για την κλήρωση της Πέμπτης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλες θα προτιμούσε η ομάδα του να πήγαινε… απ΄ ευθείας στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και αναφέρθηκε στη συνύπαρξη στην επίθεση των Σαβιόλα – Μήτρογλου.

«Θα προτιμούσα να είχαμε ήδη περάσει τη φάση των ομίλων και να πηγαίναμε κατευθείαν στους 16», τόνισε ο Μίτσελ στη Nova.

O τεχνικός των νταμπλούχων μίλησε για τους επιθετικούς του Ολυμπιακού: «Θα παίξουν μαζί και σε άλλα παιχνίδια οι Σαβιόλα – Μήτρογλου. Το ίδιο ισχύει για τον Ολαϊτάν και για άλλους επιθετικούς. Εχουμε στη διάθεσή μας πολλούς παίκτες, ώστε να προσαρμόζουμε τα συστήματα και το παιχνίδι μας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγώνα. Δεν θα παίζουμε πάντα με τον ίδιο τρόπο, γιατί οι αντίπαλοί μας και τα παιχνίδια που έχουμε αλλάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Ο ισπανός κόουτς μίλησε για τις δυσκολίες που περνάει ένας προπονητής: «Υπάρχει ένα δύσκολο μέρος, αλλά υπάρχει και το διασκεδαστικό μέρος. Το ιδανικό είναι να διατηρείς την ισορροπία σου ανάμεσα σε κάτι κωμικό και κάτι τραγικό. Να μπορείς να μένεις σταθερός σε κάτι ενδιάμεσο. Πιστεύω πως μετά από αυτό που συνέβη την Κυριακή στο ματς με τον Ατρόμητο πρέπει να μείνουμε στο τι κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές μας. Αυτοί έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Το να είσαι προπονητής είναι δύσκολο. Το να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αλλά όλοι μας είμαστε προπονητές. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο πιστεύω πως αγωνιστήκαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε αυτό που σχεδιάσαμε. Ημασταν πολύ μέσα στην ιδέα που είχαμε προετοιμάσει. Η ικανότητα κάποιων ποδοσφαιριστών, η αποφασιστικότητά τους και η εξυπνάδα τους μέσα στο παιχνίδι, ήταν τα στοιχεία τα οποία μας βοήθησαν ώστε να βάλουμε το πνεύμα που θέλουμε μέσα στο παιχνίδι μας».

Ο Μίτσελ αναφέρθηκε στους Ανδρέα Σάμαρη και Γκαετάν Μπονγκ: «Από πέρυσι είχαμε εμπιστοσύνη στον Ανδρέα. Τον παρακολουθούσαμε και είχαμε δει τις ικανότητές του. Ξέραμε, λοιπόν, πολύ καλά πως μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Ο Φέισα (πήρε μεταγραφή στη Μπενφίκα) ήταν ένας από τους πολύ σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Ο Σάμαρης βρισκόταν σε πολύ καλό επίπεδο. Μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του. Και πιστεύουμε ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος. Ο Μπονγκ είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα. Αν είσαι επαγγελματίας και ξέρεις καλά τη δουλειά σου, χρειάζεσαι πολύ λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Οι προπονητές μπορούν να ζητήσουν πάντα διάφορα πράγματα. Ομως, το μόνο που δεν μπορούν να ζητήσουν είναι χρόνο, γιατί είναι το μόνο που δεν μπορεί κανείς να τους το δώσει. Αν ζητούσα απ’ τον πρόεδρο να είχα στη διάθεσή μου τρία χρόνια συμβόλαιο και χρόνο για να ετοιμάσω την ομάδα, ίσως και να μου τα έδινε. Ομως, αυτό δεν θα ήταν μία λύση για να κάνω την ομάδα να είναι τώρα καλή. Θα ήθελα να ζητήσω να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τη γνώμη που εκφράζουμε. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε τόσο εύκολα τη γνώμη μας κάθε ημέρα».

Σε ερώτηση για τον Ράφικ Τζιμπούρ και αν υπάρχει θέμα επιστροφής του στον Ολυμπιακό, ο 50χρονος τεχνικός δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι, γιατί όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση με τον Τζιμπούρ. Όταν θα υπάρχουν και αν θα υπάρχουν νεώτερα, θα ανακοινωθούν».

Για το εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό ο Μίτσελ είπε: «Ο Λεβαδειακός πιστεύω πως είναι μία κλασική περίπτωση ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει καλά, διαθέτει καλούς παίκτες. Και πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντί τους. Θα πάμε εκεί με σκοπό να νικήσουμε, αλλά με κάθε σεβασμό προς τον Λεβαδειακό. Πρέπει να πηγαίνουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, με σεβασμό στον αντίπαλο. Ξέρω πως αυτή η εβδομάδα θα είναι περίεργη γιατί το μυαλό όλων θα είναι στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως, πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όλοι θα σχολιάζουμε το αποτέλεσμα της κλήρωσης και τις ομάδες που θα είναι στον όμιλο μας. Ελπίζω πως οι παίκτες μου δε θα μπερδευτούν και να έχουν το μυαλό τους εκεί. Γιατί για το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ απομένουν τρεις εβδομάδες. Ενώ για το ματς με τον Λεβαδειακό μόνο τρεις ημέρες. Θα ήταν λοιπόν ένα μεγάλο λάθος και μία μεγάλη απογοήτευση από τη μεριά των ποδοσφαιριστών μου, αν έκαναν αυτό το λάθος. Δεν πιστεύω, όμως, πως θα το κάνουν».

Ο Τραορέ συνεχίζει στον Ολυμπιακό

Ο Μπακαγιέ Τραορέ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, αναφέρουν την Τετάρτη ιταλικά δημοσιεύματα. Η «gazzetta dello sport» σημειώνει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν τον 28χρονο αφρικανό αμυντικό μέσο δανεικό για ένα χρόνο, επισημαίνοντας πως ο παίκτης θα πάει στον Ολυμπιακό μέσω της Τζένοα και όχι από τη Μίλαν(διατηρεί τα δικαιώματα του) αφού έτσι συμφώνησαν όλες οι πλευρές. Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα καλύψει το συμβόλαιο του Τραορέ, ο οποίος θα εισπράξει το ποσόν των 1,2 εκατ. ευρώ, ετησίως.