Ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα της δημόσιας τηλεόρασης, Παντελής Καψής με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική τη συμπεριφορά των κομμάτων της αντιπολίτευσης που αρνούνται να συμμετέχουν με στελέχη τους σε εκπομπές της ΔΤ και κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

»Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες.

»Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν»;

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ έπειτα από συναντήσεις με εργαζομένους της ΕΡΤ τόνισαν πως δεν πρόκειται να εκπροσωπηθούν στη ΔΤ.

Απαντώντας στην ανακοίνωσή του κ. Καψή το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:

«Η προκλητικότητα του κ. Καψή δεν έχει όρια.

»Αλήθεια μπορεί ο κ. Καψής να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της πιο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής επιχείρησης που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα μας ενάντια στη δημόσια τηλεόραση και την ενημέρωση και εντέλει ενάντια στην ίδια την δημοκρατία;

»Η «βρώμικη» δουλειά που έχει αναλάβει ο ίδιος με εκβιασμούς και απειλές ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ για να στήσει ένα υβρίδιο «δημόσιας τηλεόρασης» στα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά, θα τύχει της πλήρους απομόνωσης από την ίδια την κοινωνία.

»Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κέρδισαν το στοίχημα μέσα από αντίξοες συνθήκες να βγάλουν στον αέρα ένα πλήρες προγράμμα, κέρδισαν την αλληλεγγύη και την εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

»Το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ανοιχτό».

Τη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς της ΠΟΣΠΕΡΤ για αδήλωτη εργασία στη ΔΤ ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να διερευνηθεί η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία γίνεται λόγος για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητά από τους υφιστάμενους της εισαγγελίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μηνυτήρια αναφορά – καταγγελία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του πρόεδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τις τελευταίες μέρες γίνεται «κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων – κατ’ επιλογή προσληφθέντων».

Μάλιστα, οι καταγγελίες συνοδεύονταν και με αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ.

Οι καταγγελίες αφορούν στην απασχόληση εργαζομένων ακόμη και για τη μετάδοση του δίωρου προγράμματος.