Τη θέση της συζύγου που θα σταθεί – και θα ποζάρει για τους φωτογράφους – στο πλευρό του Τομ Κρουζ, διεκδίκησαν γυναίκες ανά τον κόσμο που πέρασαν από οντισιόν της… Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Τελικά η «τυχερή» ήταν η Κέιτι Χολμς, αν και ο γάμος κατέληξε σε επεισοδιακό διαζύγιο.

Αυτά υποστηρίζει μια γυναίκα από τη Νορβηγία, που υπήρξε σαϊεντολόγος, σε δημοσίευμα του αυστραλέζικου γυναικείου περιοδικού «Women’s Day» και του μπλογκ «The Underground Bunker».

Η Ανέτ Ιρέν Γιόχανσεν αποκαλύπτει ότι δέχθηκε πρόσκληση για να περάσει από ακρόαση στην Κοπεγχάγη στις αρχές του 2005. Την εποχή που ο Τομ Κρουζ αναζητούσε νύφη, μετά τον χωρισμό του από τη Νικόλ Κίντμαν.

Η Γιόχανσεν, που ήταν τότε 27 ετών, δεν γνώριζε ότι με την εν λόγω ακρόαση αναζητούσαν την επόμενη σύζυγο του διάσημου ηθοποιού. «Μου έκαναν πολλές ερωτήσεις για τη ζωή μου, την οικογένειά μου, για όσα έκανα για τη Σαϊεντολογία. Εκείνη την εποχή μιλούσαν πολύ για τον Κρουζ» λέει. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έψαχναν γυναίκα για τον Τομ Κρουζ».

Μετά την ακρόαση, της ζήτησαν να υπογράψει συμφωνητικό ώστε να μην αποκαλύψει τίποτα από όσα συνέβησαν σε κανέναν. Μετά από 15 ημέρες, όπως λέει, δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας παραγωγής Golden Era που της έκανε προσωπικές ερωτικές, όπως αν έχει κάποια «σεξουαλική διαστροφή».

Η Γιοχάνσεν δεν είναι η πρώτη γυναίκα που μιλάει δημοσίως για την «ακρόαση». Τα ίδια είχε υποστηρίξει και η ηθοποιός Nαζάνιν Μπονιάντι. Πρώην σαϊεντολόγοι επιβεβαιώνουν ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας αναζητούσε με αυτόν τον τρόπο την επόμενη σύζυγο του Τομ Κρουζ. Αν και η ίδια η Εκκλησία το διαψεύδει.