Ο Ρώσος αντικαθεστωτικός και υποψήφιος για τη δημαρχία της Μόσχας Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε την Τρίτη την ενορχήστρωση μίας «ανέντιμης» εκστρατείας εναντίον του, εκτιμώντας συνάμα πως είναι αναπόφευκτος ένας δεύτερος γύρος στην αναμέτρησή του με τον απερχόμενο δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας και εκλεκτό του Κρεμλίνου Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Μπορούμε να θεωρήσουμε τις εκλογές έντιμες; Ασφαλώς και όχι. Υπάρχει μεν ανταγωνισμός, όμως αυτός είναι ανέντιμος», δήλωσε ο Ναβάλνι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι αρχές δεν του επιτρέπουν να οργανώσει προεκλογικές συγκεντρώσεις με πάνω από 3.000 υποστηρικτές του, ενώ ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης αρνήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να δημοσιεύσει μία διαφήμισή του.

«Η [ρωσική] τηλεόραση με παρουσιάζει δε ωσάν εγκληματία», επισήμανε ο ίδιος.

Μολαταύτα, ο Ναβάλνι υποστήριξε πως «είμαστε κοντά σε έναν δεύτερο γύρο και σε μία πιθανή νίκη».

Στα μέσα του μηνός, η προσκείμενη στο Κρεμλίνο εταιρεία δημοσκοπήσεων Φσιόμ είχε δημοσιεύσει τα ευρήματα σφυγμομέτρησης που έφερναν τον Ναβάλνι στη δεύτερη θέση με 13% των ψήφων, έναντι ενός ποσοστού 67% του Σόμπιανιν.

Αλλά και σε άλλη δημοσκόπηση (της εταιρείας Comcon) ο Ναβάλνι εμφανιζόταν να συγκεντρώνει 19,9%, έναντι 63,5% του Σόμπιανιν.